Στην Premier League, το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τον Κάιλ Γουόκερ φέρνει στο προσκήνιο για την Αγγλία και πάλι τον λαμπερό κόσμο του πρωταθλήματος, ο οποίος πίσω από τη βιτρίνα μάλλον αντιμετωπίζει τεράστια ζητήματα ηθικής τάξης. Οι φουσκωμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί των  πρωταγωνιστών του ποδοσφαίρου της Premier League ενίοτε δίνουν σε κάποιους από αυτούς την αίσθηση ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, χωρίς να χρειάζεται να λογοδοτήσουν. Το δεδομένο είναι ότι κάποιοι από αυτούς δεν καταφέρνουν να κρύψουν όσο καλά θα ήθελαν την ιδιωτική ζωή τους.

Κάπως έτσι ο 33χρονος Βρετανός ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι, Κάιλ Γουόκερ, ο οποίος έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές τον Τύπο με την ερωτική του ζωή, χώρισε οριστικά με τη σύζυγό του Ανι Κίλνερ, με την οποία έχει αποκτήσει τρία παιδιά και περιμένουν τέταρτο. Ο λόγος του χωρισμού είναι ότι απέκτησε και δύο εξώγαμα παιδιά με την influencer ερωμένη του, Λορίν Γκούντμαν. Δεν είναι η πρώτη φορά που αστέρες της Premier League πρωταγωνιστούν σε σκάνδαλα τέτοια φύσης. Ολο και πιο συχνά συναντάμε πλέον θέματα σεξισμού, ρατσισμού ή απιστίας στον μυστηριώδη κόσμο της κορυφαίας ποδοσφαιρικής κατηγορίας της Αγγλίας.

Premier League: Το σεξουαλικό σκάνδαλο με τον Ράιαν Γκιγκς και την κουνιάδα του

Γυρίζοντας πίσω στο 2012 θυμόμαστε την ιστορία του Ράιαν Γκιγκς. Τότε που το BBC και η βρετανική «Sun» είχαν αποκαλύψει ότι είχε εμπλακεί σε εξωσυζυγική σχέση με την πρώην διαγωνιζόμενη στα καλλιστεία για το στέμμα της Μις Ουαλία και στο βρετανικό Big Brother, Ιμότζεν Τόμας. Τα χειρότερα για τον θρύλο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχαν ακόμα έρθει. Λίγο αργότερα η «Daily Mail» έδωσε τη χαριστική βολή στη φήμη του, αποκαλύπτοντας ότι είχε οκταετή σχέση με τη Νατάσα Γκιγκς, δηλαδή τη σύζυγο του αδερφού του.

Natasha Giggs intimate interview about her affair with footballer Ryan Giggs

H Premier League και το παραστράτημα του Τέρι

Λίγο πιο πίσω στον χρόνο, το 2010, ο Τζον Τέρι πρωταγωνίστησε σε αυτό που οι Βρετανοί χαρακτηρίζουν ως το μεγαλύτερο από όλα τα σκάνδαλα. Ηταν και πάλι η «Daily Mail», η οποία έχει αναφέρει ότι ο διεθνής αμυντικός είχε εξωσυζυγική σχέση με τη Γαλλίδα μοντέλο, Βανέσα Περονσέλ, σύντροφο τότε του συμπαίκτη του στην Τσέλσι και στην Εθνική, Γουέιν Μπριτζ. Η σχέση τους έλαβε χώρα το 2009 και η Περονσέλ είχε μείνει έγκυος από τον Τέρι, αλλά είχε κάνει έκτρωση. Η Τσέλσι και η Εθνική έγιναν άνω-κάτω και ο Μπριτζ αποχώρησε από την ομάδα.

Vanessa Peroncell statement on John Terry affair

Τον Ιανουάριο του 2011, μια άλλη -διαφορετικής φύσεως- υπόθεση απασχόλησε τους Βρετανούς. Οι διάσημοι σπορτκάστερ, Αντι Γκρέι και Ρίτσαρντ Κις, είχαν προβεί τότε σε σεξιστικά σχόλια στην τηλεόραση του SkySports, για τη βοηθό διαιτητή του αγώνα Γουλβς - Λίβερπουλ, Σιαν Μάσεϊ, πριν από την έναρξη της αναμέτρησης. Ηταν εκτός αέρα, όμως το αμοντάριστο υλικό στάλθηκε στην εφημερίδα «Mail on Sunday» και όταν δημοσιοποιήθηκε, ζήτησαν συγγνώμη, αλλά τελικά απολύθηκαν. Βρήκαν δουλειά βέβαια σε λιγότερο από 30 ημέρες.

Ο άστατος Ρούνεϊ αναστάτωσε την Premier League

Το κάποτε «χρυσό παιδί του αγγλικού ποδοσφαίρου», όπως αποκαλούσαν οι Βρετανοί τον Γουέιν Ρούνεϊ, είχε κι αυτό τα δικά του παραστρατήματα. Το 2010, η «Telegraph» έφερε στο προσκήνιο τη σχέση του με την πόρνη Τζένιφερ Τόμπσον. Τους βρήκε μαζί «επτά φορές σε τέσσερις μήνες», ενώ η σύζυγός του, Κόλιν, ήταν έγκυος στο πρώτο τους παιδί.

Η Κόλιν χαρακτήρισε απαράδεκτα όσα έκανε ο Ρούνεϊ, αλλά τον συγχώρεσε. Το 2019 πάντως η «Sun» αποκάλυψε ότι ο Ρούνεϊ βρέθηκε σε δωμάτιο ξενοδοχείου με μια άγνωστη γυναίκα, ύστερα από ξέφρενο πάρτι επτά ωρών σε κλαμπ παρέα με συμπαίκτες του. Μάλιστα φωτογραφικό υλικό εξέθετε τον παντρεμένο Αγγλο άσο, ο οποίος παρουσιαζόταν σε τρυφερά ενσταντανέ με γυναίκα σε κλαμπ, ενώ στη συνέχεια πήγαινε με άλλη στο δωμάτιο ξενοδοχείου.

Coleen Rooney Swimwear Shoot in Miami

Το 2012 ο Ουαλός Τσεντ Εβανς, πρώην επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, που αγωνιζόταν δανεικός στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, καταδικάστηκε για τον βιασμό μιας 19χρονης μεθυσμένης σερβιτόρας μαζί με έναν φίλο του. Αρχικά καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης, τα οποία έγιναν στη συνέχεια 2,5 χρόνια. Ο Εβανς αποφυλακίστηκε το 2014 και υπέγραψε στην Tσέστερφιλντ της League One. Το 2019 αθωώθηκε σε μια αναψηλάφηση της δίκης. Μόλις άκουσε την απόφαση, όρμησε στην αγκαλιά της αρραβωνιαστικιάς του, Νατάσα Μάσεϊ. Κρατήθηκαν για ένα λεπτό και έκλαιγαν ο ένας στον ώμο του άλλου, σε μια εικόνα που εκείνη την εποχή είχε συγκλονίσει.

Το 2021 το σεξουαλικό σκάνδαλο που τάραξε την Premier League είχε πρωταγωνιστή τον Γάλλο Μπεντζαμίν Μεντί, διεθνή ποδοσφαιριστή τότε της Μάντσεστερ Σίτι. Κατηγορήθηκε από τις βρετανικές αρχές για έξι βιασμούς, αλλά και μία απόπειρα σεξουαλικής επίθεσης εναντίον τριών κοριτσιών. Τον Ιανουάριο του 2023 κρίθηκε αθώος. Στις 18 Ιουλίου του 2023 η γαλλική Λοριάν ανακοίνωσε ότι απέκτησε ως ελεύθερο τον Μεντί,.

Το 2015 ο τότε 27χρονος Ανταμ Τζόνσον της Σάντερλαντ κατηγορήθηκε για παιδεραστία, λόγω της σχέσης του με 15χρονη. Το 2016 καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκισης για αποπλάνηση ανηλίκου. Τότε ο δημοσιογράφος Τζος Χάλιντεϊ, της εφημερίδας «The Guardian», είχε αποκαλύψει ότι ο Τζόνσον είχε συλληφθεί ένα χρόνο νωρίτερα για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ζώα στο λάπτοπ του.

* Δημοσιευθηκε στην εφημερίδα "ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ".