Στην Αγγλία τα “κακά” παιδά δεν είναι σπάνιο φαινόμενο και οι ιστορίες γύρω από τα πεπραγμένα τους, είναι ουκ ολίγες. Έτσι, σαν σήμερα, στις 16 Φεβρουαρίου του σωτήριου έτους 2000, η κακή συμπεριφορά ποδοσφαιριστών έγινε και πάλι πρωτοσέλιδο στον βρετανικό και όχι μόνο τύπο.

Αυτή τη φορά, πρωταγωνιστής ήταν παίκτης της Λέστερ και αναφέρομαι στον φοβερό και τρομερό, Σταν Κόλιμορ, τον “Bully Colly”, o oποίος ειρήσθω εν παρόδω, έφτασε στα τέλη του 90' κοντά στον Παναθηναϊκό.

Όλα συνέβησαν στο θέρετρο Λα Μάνγκα στην Ισπανία, όπου Λέστερ έκανε ένα μεσοχειμωνιάτικο διάλειμμα πριν από τον τελικό του Λιγκ Καπ εναντίον της Τράνμιρ Ρόβερς. Αυτό το διάλειμμα ο Κόλιμορ το εξέλαβε όπως εκείνος ήθελε και επέλεξε να χαλαώσει με το δικό του τρόπο, έχοντας στο πλευρό του και άλλους συμπαίκτες του, όπως ο Ρόμπι Σάβατζ αλλά και άλλους παίκτες παίκτες της Λέστερ.

Η συμπεριφορά τους ήταν κάπως... απρεπής, προκαλώντας πολλές φθορές στο πεντάστερο ξενοδοχείο που διέμεναν. Γυρνούσαν μεθυσμένοι φωνάζοντας, έκανα το πιάνο μπαρ του ξενοδοψείου...αμέρικαν μπαρ ενώ το...κερασάκι στην τούρτα, ήρθε από τον Σταν Κόλιμορ, με τον φορ των “αλεπούδων” να αδειάζει το περιεχόμενο ενός πυροσβεστήρα πάνω σε παίκτες και επισκέπτες του ξενοδοχείου, αφήνοντας τους όλους άφωνους. Μάλιστα στο ίδιο ξενοδοχείο διέμενε και η αποστολή της Ρόζενμποργκ, με την αποστολή των Νορηβγών να παρακολουθεί αποσβολωμένη!



Ο Σταν Κόλιμορ, όταν απολογήθηκε για τα όσα προκάλεσε, έδειξε να απορεί, λέγοντας το άκρως λογικό και συνειδητοποιημένο: “Ίσως υπό αυτές τις συνθήκες να σηκώσω τα χέρια ψηλά και να πω ότι ήταν αφέλεια, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν σκότωσα κανέναν”.



Φυσικά η διαμονή της Λέστερ στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο διακόπηκε και σύλλογος έβαλε τους παίκτες να πληρώσουν για τις ζημιές επιβάλοντας πρόστιμο μισθού δύο εβδομάδων στον αρχηγό του χαμού, Σταν Κόλιμορ. Καθόλου άσχημα για τον Σταν, δεδομένου ότι είχε υπογράψει συμβόλαιο με τη ομάδα μόλις μια εβδομάδα νωρίτερα!

Το δις εξαμαρτείν ουκ... ομάδος σοφής


Η Λέστερ για κάποιο λόγο πίστευε ότι όλα αυτά είχαν ξεπεραστεί και επισκέφθηκε εκ νέουν τη Λα Μάνγκα τον Μάρτιο του 2004. Αυτή τη φορά έξι παίκτες συνελήφθησαν και εμφανίστηκαν στο δικαστήριο κατηγορούμενοι για σεξουλική επίθεση. Τρεις από αυτούς, ο Πολ Ντίκοφ, ο Κιθ Γκιλέσπι και ο Φρανκ Σινκλέρ πέρασαν μια εβδομάδα στη φυλακή πριν αποσυρθούν οι κατηγορίες.

la-manga-leicester__2_
la-manga-leicester__4_


Μάλλον οι “αλεπούδες” θα το σκέφτονται δύο και τρεις φορές του που θα πάνε να απολαύσουν ένα ηλιόλουστο διάλειμμα. Η Λα Μάνγκα πάντως καλό θα ήταν να αποκλειστεί από πιθανός προορισμός, δεν συμφωνείτε;