Ο Τομ Ντέιλι θεωρείται ο Μάικλ Φελπς των καταδύσεων στη Βρετανία. Και η επιστροφή του στις πισίνες με φόντο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αποτελεί μια από τις μεγάλες ατραξιόν του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Υγρού Στίβου, που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται στις 18 Φεβρουαρίου.

Μέσα στο καταχείμωνο, σε ολυμπιακή χρονιά, έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση της προηγούμενης διοργάνωσης, στη μέση της ερήμου, σε μια χώρα που δεν έχει την παραμικρή παράδοση στα αθλήματα της πισίνας, η διεξαγωγή της μεγάλης γιορτής του υγρού στίβου στο Κατάρ έχει φυσικά τις συνέπειές της. Τα μεγάλα αστέρια, κυρίως από χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, γύρισαν την πλάτη τους στην Ντόχα και συνεχίζουν την προετοιμασία τους για το μεγάλο γεγονός της χρονιάς, που δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα διεξαχθούν το προσεχές καλοκαίρι στο Παρίσι.

Ο Ντέιλι, τα ρεκόρ και το… πλέξιμο στις κερκίδες

Το 21ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που φιλοξενείται στην Ντόχα του Κατάρ, είναι λογικό να αναζητά αίγλη και ως ένα βαθμό θα τη βρει χάρη στον Τομ Ντέιλι, ο οποίος επιστρέφει στις πισίνες ύστερα από απουσία δύο ετών, προσπαθώντας να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους πέμπτους Ολυμπιακούς Αγώνες στην καριέρα του.

OLYMPIC CHAMPIONS! Tom Daley & Matty Lee's GOLDEN DIVE | Tokyo 2020 Olympic Games | Medal Moments

Ο Ντέιλι θα πάρει μέρος στις καταδύσεις μαζί με τον Νόα Ουίλιαμς, στο αγώνισμα συγχρονισμού των 10 μέτρων. Ο Βρετανός έχει απασχολήσει πολλάκις την κοινή γνώμη, όχι μόνο για το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο, τη συλλογή των ολυμπιακών του μεταλλίων και γενικά τις επιδόσεις του στο άθλημα, αλλά και διότι πλέκει στις εξέδρες κατά τη διάρκεια των αγώνων!

This Guy won Gold Medal in Knitting😀 #tomdaley

Τομ Ντέιλι, ένας σταρ στη Βρετανία

Ο Τομ Ντέιλι έχει έρθει στο προσκήνιο και ως ο γκέι αθλητής που μαζί με το σύζυγό του, Ντάστιν Λανς Μπλακ, έχουν αποκτήσει δύο γιους μέσω παρένθετων μητέρων. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς ήταν και η αιτία για να επιστρέψει στις πισίνες ο Βρετανός σταρ.

Συγκεκριμένα, επέστρεψε στους αγώνες στο Βρετανικό Κύπελλο Καταδύσεων στο Εδιμβούργο, όπου μαζί με τον Ουίλιαμς πήραν το χρυσό στο αγώνισμα συγχρονισμένης πλατφόρμας ανδρών 10 μέτρων (422,46 πόντοι). Η Ντόχα θα σηματοδοτήσει το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μετά το Gwangju 2019, όπου κέρδισε το χάλκινο στο συγχρονισμένο αγώνισμα των 10 μέτρων ανδρών μαζί με τον Μάτι Λι.

Taking my Husband Diving! *OUCH* I Tom Daley

“Μπαμπά, θέλω να σε δω να βουτάς”

Πώς πήρε όμως την απόφαση της μεγάλης επιστροφής ο Βρετανός ολυμπιονίκης; Το εξήγησε ο ίδιος μιλώντας στον “Guardian”.
Μαζί με το σύζυγό του, το σεναριογράφο Ντάστιν Λανς Μπλακ, και το μεγάλο γιο τους Ρόμπι επισκέφθηκαν το Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Μουσείο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Κολοράντο.
Εκεί προβλήθηκε και ένα βίντεο σχετικά με το τι σημαίνει να είσαι ολυμπιονίκης, που του... έδω σε μαχαιριά στην καρδιά. «Θεέ μου, δεν νομίζω ότι είμαι έτοιμος γι’ αυτό» αντέδρασε ο Ντέιλι και έβαλε τα κλάματα. «Ω, όχι, πάμε», ήταν η αντίδραση και του Λανς.

Tom Daley and husband announce birth of second child as they share gender and sweet name

Μπήκαν στο αυτοκίνητο και οδήγησε ο Ντέιλι. «Θέλεις να επιστρέψεις, έτσι δεν είναι;» τον ρώτησε τότε ο Λανς. Ο Ντέιλι συμφώνησε με ένα νεύμα και τότε ακούστηκε κάποιος από το πίσω κάθισμα.
Ο Ντέιλι είπε στον «Guardian»: «Ο Ρόμπι μού είπε εκείνη τη στιγμή: “Μπαμπά, θέλω να σε δω να βουτάς στους Ολυμπιακούς Αγώνες”. Θυμάμαι ότι οδήγησα πίσω μέχρι το σπίτι. Αν και οδηγώ σχεδόν στο όριο ταχύτητας, πήγαινα πολύ αργά. Είχα απορροφηθεί τόσο πολύ από τις σκέψεις στο μυαλό μου, που ο Λανς με ρωτούσε συνεχώς αν ήμουν καλά. Απλώς απάντησα αυτό: “Ξέρεις κάτι; Θέλω να μου δώσω άλλη μία ευκαιρία”». Ο 29χρονος Τομ Ντέιλι ελπίζει ότι θα ανέβει στο βάθρο στην Ντόχα και θα πάρει το εισιτήριο και για το καλοκαίρι στο Παρίσι.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ONTIME".