Μέσα σε μια λίμνη αίματος βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι του πατέρα της στην Πελασγία Φθιώτιδας η 13χρονη Βάσω Βουλγαράκη.

Ήταν 27 Απριλίου 2002, όταν μια γειτόνισσα βρήκε στο σπίτι που το κορίτσι έμενε τα τελευταία χρόνια με τον πατέρα του το κατακρεουργημένο πτώμα του, το οποίο έφερε 17 μαχαιριές.

vaso_voulgaraki
Η 13χρονη Βάσω Βουλγαράκη


Η γειτόνισσα πέρασε από το σπίτι να δει τι συνέβαινε, κατόπιν παράκλησης της 29χρονης μητέρας της Βασούλας, η οποία ισχυρίστηκε πως δεν μπορούσε για αρκετές ημέρες να επικοινωνήσει με την κόρη της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μικρό κορίτσι είχε βρεθεί στα χέρια του πατέρα λίγο μετά τον σεισμό του 1999 στην Πάρνηθα, καθώς το σπίτι της μητέρας της, που είχε την επιμέλεια, διαλύθηκε από τον σεισμό.

Ο 36χρονος πατέρας της Βασούλας, Χρήστος Βουλγαράκης, είχε εξαφανιστεί από το χωριό με το αυτοκίνητό του και θεωρούνταν ο νούμερο 1 ύποπτος για τη δολοφονία της κόρης του.

Τελικά, αποδείχθηκε πως ήταν πράγματι αυτός που την έσφαξε με ένα μαχαίρι 18 εκατοστών.

Όπως ομολόγησε, μετά το φονικό έφυγε από το χωριό και περιπλανιόταν σε διάφορες γειτονικές περιοχές. Τρεις ημέρες αργότερα, βρέθηκε στο Μοναστήρι των Παπαροκάδων, όπου διανυκτέρευσε και το επόμενο πρωί παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο της Μονής.

Ο πατέρας της Βάσως έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής

Το 2002 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου τον έκρινε ένοχο, αλλά αναγνωρίζοντας τον πρότερο έντιμο βίο του, του επέβαλε ποινή κάθειρξης 21 ετών.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της δίκης, ο δράστης έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής και αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση.

«Κανένας δεν χειρίζεται καλύτερα τη γλώσσα από εκείνον που κρατά το στόμα του κλειστό», είχε γράψει σε σημείωμα που έστειλε στους δικηγόρους του και συμπεριλήφθηκε στη δικογραφία.

* Διαβάστε εδώ: Υπόθεση Σκιαδόπουλου: Ο δολοφόνος που τεμάχισε τη σύντροφό του και την αναζητούσε σε τηλεοπτικές εκπομπές (Βίντεο)

Τον Αύγουστο του 2009, δηλαδή μόλις 7 χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα, ο παιδοκτόνος αποφυλακίστηκε προσωρινά από το Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, με τον όρο να παραμείνει για το υπόλοιπο της ποινής του στο Τρίκορφο Φωκίδας και συγκεκριμένα στο Μοναστήρι των Παπαροκάδων.

Ύστερα, όμως, από αίτημα της μητέρας της Βασούλας προς την Εισαγγελέα Εφετών Πειραιά, ο παιδοκτόνος επέστρεψε και πάλι στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση που είχε ασκήσει η μητέρα κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Το 2015 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας του επέβαλε την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Ωστόσο, τον Νοέμβριο του 2018 τελικά αποφυλακίστηκε.

@parapolitika

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Ο παιδοκτόνος που κατακρεούργησε τη 13χρονη κόρη του #parapolitikagr #crimes #crimestories #tiktokgreece#greece

♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr - Parapolitika.gr