«Τη σκότωσα γιατί την αγαπούσα», δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα», το 1999, ο Γιώργος Σκιαδόπουλος, ο οποίος δολοφόνησε την Αμερικανίδα μνηστή του Τζούλι Μαρί Σκάλι, σε παράδρομο της Εθνικής Οδού.

Ο 22χρονος Γιώργος Σκιαδόπουλος, που ήταν αξιωματικός του Εμπορικού Ναυτικού και εργαζόταν ως τρίτος μηχανικός στο κρουαζιερόπλοιο Galaxy, γνώρισε στη διάρκεια ενός ταξιδιού του την 29χρονη Τζούλι Μαρί Σκάλι, πρώην μοντέλο, παντρεμένη επτά χρόνια με τον δεύτερο σύζυγό της και μητέρα ενός 3χρονου κοριτσιού.

Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος και παράφορος. Μάλιστα, η Τζούλι μέσα σε διάστημα λίγων μηνών πήρε διαζύγιο, παραχώρησε την κηδεμονία της κόρης της στον πρώην σύζυγό της, άφησε την Αμερική όπου ζούσε και ήρθε στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην Καβάλα, προκειμένου να ζήσει με τον Σκιαδόπουλο, ο οποίος αποφάσισε να αφήσει το ναυτικό και να εργαστεί ως ταξιτζής, προκειμένου να είναι συνέχεια κοντά στη γυναίκα που «αγαπούσε».



Σύντομα, όμως, η Τζούλι άρχισε να έχει τύψεις που άφησε την κόρη της κι έτσι σχεδίαζε να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην Αμερική, για να τη συναντήσει. Ωστόσο, ο Σκιαδόπουλος δεν έβλεπε με καλό μάτι αυτή την επιθυμία της «αγαπημένης» του, καθώς φοβόταν ότι αν εκείνη πήγαινε στην Αμερική, μπορεί να μην επέστρεφε ποτέ ξανά στην Ελλάδα.

*Διαβάστε εδώ: Το φρικτό τέλος του Γάλλου χορευτή Τζόις - Περίμενε τον θάνατό του εγκλωβισμένος σε μια δεξαμενή (Βίντεο)

Σημειώνεται ότι το ζευγάρι, το οποίο όσο περνούσε ο καιρός καβγάδιζε και πιο συχνά, δεν μπορούσε να μετακομίσει μαζί στην Αμερική, γιατί ο Σκιαδόπουλος δεν είχε ολοκληρώσει τη στρατιωτική του θητεία.


Η άγρια δολοφονία της Τζούλι Μαρί Σκάλι

Η τελευταία διαμάχη μεταξύ του Σκιαδόπουλου και της Τζούλι έλαβε χώρα στις 8 Ιανουαρίου του 1999, την ώρα που το ζευγάρι ταξίδευε από την Καβάλα προς την Αθήνα και μιλούσε για τα μελλοντικά του σχέδια.

Πάνω στον τσακωμό, ο Σκιαδόπουλος βγήκε απότομα με το αμάξι του από την Εθνική Οδό σε έναν χωματόδρομο κοντά σε μια λίμνη. Αμέσως μετά, έσφιξε τον λαιμό της Τζούλι και τη στραγγάλισε.

Αρχικά, ο δράστης επιχείρησε να κάψει το πτώμα της Τζούλι, αλλά δεν τα κατάφερε.

Έτσι, πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του, πήρε μια μεγάλη βαλίτσα και έβαλε μέσα το πτώμα του άτυχου μοντέλου. Επειδή, όμως, το κεφάλι της Τζούλι εξείχε, το έκοψε με σιδεροπρίονο. Έπειτα, επέστρεψε στην Εθνική Οδό, πέταξε τη βαλίτσα με το ακέφαλο πτώμα στη λίμνη και το κεφάλι της κοπέλας στη θάλασσα.

Επί δεκαοκτώ ημέρες, ο Σκιαδόπουλος προσπαθούσε να κρύψει το έγκλημά του.

Κατασκεύασε την ιστορία με την εξαφάνιση της Τζούλι στην Ομόνοια, άλλαξε τις ημερομηνίες, λέγοντας ότι το ταξίδι τους στην Αθήνα ήταν προγραμματισμένο για τις 10 Ιανουαρίου και την αναζητούσε εναγωνίως στις τηλεοπτικές εκπομπές.


Η ομολογία του Γιώργου Σκιαδόπουλου

Κάποια στιγμή, όμως, στις καταθέσεις άρχισε και έπεφτε σε αντιφάσεις, μέχρι που τελικά ομολόγησε ότι ο ίδιος τη σκότωσε.

«Ναι, την σκότωσα γιατί δεν άντεχα να την αποχωριστώ ούτε για μία ώρα», είχε πει στους αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, υπέδειξε πού πέταξε το πτώμα της Τζούλι, με το κεφάλι της κοπέλας να μην εντοπίζεται ποτέ.



Πρωτοδίκως ο Σκιαδόπουλος καταδικάστηκε το 1999 σε ισόβια κάθειρξη. Το 2002, στο Εφετείο, η ποινή του μειώθηκε σε 23 χρόνια λόγω πρότερου έντιμου βίου και καλής διαγωγής μετά την πράξη.

Τελικά, αποφυλακίστηκε το 2009 με περιοριστικούς όρους.