Ταινία τρόμου θυμίζει η ιστορία του 27χρονου Γάλλου χορευτή Τζόις - Τίμοθι Ράντοτσικ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στην υδατοδεξαμενή της ερειπωμένης έπαυλης Μαυρομιχάλη στον Πειραιά, εννέα μήνες μετά την εξαφάνισή του.

Το πιο ανατριχιαστικό στοιχείο της υπόθεσης είναι ότι ο Τζόις ήταν για μέρες ζωντανός μέσα στη δεξαμενή που είχε παγιδευτεί και ενώ καλούσε σε βοήθεια, κανείς δεν τον άκουγε.



Τα μηνύματα που χάραξε στα τοιχώματα της δεξαμενής λίγο πριν πεθάνει

Τα ίχνη του Τζόις χάθηκαν το απόγευμα της 21ης Αυγούστου του 2020, όταν έφυγε από το hostel που διέμενε, λέγοντας πως θα πάει να κάνει διαλογισμό.

Τον σκελετό του άτυχου 27χρονου βρήκαν παιδιά που έπαιζαν στην περιοχή, εννέα μήνες μετά την εξαφάνισή του, δηλαδή τον Μάιο του 2021, με τις Αρχές που κλήθηκαν στο σημείο να βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα απίστευτο θέαμα.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής εντόπισαν μηνύματα που φέρεται να είχε χαράξει ο Γάλλος χορευτής στη δεξαμενή με κάποια κοφτερή πέτρα, τα οποία αποκάλυπταν πως επί μία ολόκληρη εβδομάδα ο Τζόις ήταν εγκλωβισμένος, χωρίς τροφή και νερό και αργοπέθαινε.

«Here since 21.08.2020 (Εδώ από τις 21.08.2020)», ήταν το πρώτο μήνυμα που βρέθηκε χαραγμένο και αναφέρεται στην ημέρα που εξαφανίστηκε ο Τζόις, ο οποίος με κάθετες γραμμές μετρούσε τις μέρες που περνούσε μέσα στη δεξαμενή, που έμελλε να μετατραπεί στον υγρό τάφο του.



Όταν ένιωσε το τέλος να πλησιάζει, έγραψε «Tried everything… (Έκανα ό,τι μπορούσα...)», ενώ σε άλλο μήνυμά του ανέφερε πόσο πολύ αγαπούσε την οικογένειά του.



*Διαβάστε εδώ: Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Ο μαρτυρικός θάνατος της Ζωής Δαλακλίδου

Ακόμα, σε ένα από τα μηνύματα που χάραξε ο Τζόις και έφερε στη δημοσιότητα η εκπομπή «Φως στο Τούνελ», έγραφε το όνομα του ανθρώπου που πιθανολογείται ότι ήταν μαζί του το απόγευμα που χάθηκε και τη φράση «με είδε».



Παρόλο που το πόρισμα του ιατροδικαστή δεν ανέφερε ακριβή αιτία θανάτου, καθώς δεν υπήρχε ιστός προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, το επικρατέστερο σενάριο για τον μαρτυρικό θάνατο του Τζόις είναι πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Βέβαια, η υπόθεση εξακολουθεί να μην έχει διαλευκανθεί, με τις Αρχές να προσπαθούν να διαπιστώσουν πώς ο Τζόις βρέθηκε στη δεξαμενή, καθώς και πότε ακριβώς άφησε την τελευταία του πνοή.

*Διαβάστε εδώ: Δολοφονία Δημήτρη Αθανασόπουλου: Το έγκλημα στου Χαροκόπου που έγινε τραγούδι

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες που προέρχονται από το πανδοχείο που έμενε ο 27χρονος Γάλλος, αν και ο ίδιος δεν είχε διένεξη με κανέναν, ούτε είχε δημιουργήσει ποτέ κάποιο πρόβλημα, έκανε παρέα με άτομα που είχαν επιδείξει επιθετική συμπεριφορά.

@parapolitika Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Το φρικτό τέλος του Γάλλου χορευτή Τζόις #parapolitikagr #tiktokgreece #greece #crimes #crimetok #eglimata ♬ πρωτότυπος ήχος - Parapolitika.gr