Η Ελεάνα Βλάχου-Τζιτζικώστα είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές συζύγους πολιτικών. Η πανέμορφη Σαλονικιά επιχειρηματίας μιλάει αποκλειστικά στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» για τη σαρωτική νίκη του συζύγου της στις αυτοδιοικητικές εκλογές την προσωπική τους ζωή και την απώλεια του πατέρα της.

Πώς αισθάνεστε που ο σύζυγός σας σάρωσε στις περιφερειακές εκλογές και εκλέχτηκε για τρίτη φορά περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, με ποσοστό άνω του 60%;

Είμαι χαρούμενη, αλλά πάντα με μέτρο, γιατί όλα αυτά τα αξιώματα είναι παροδικά στη ζωή. Είμαι, όμως, και πολύ συγκινημένη από την αγάπη και την εμπιστοσύνη του κόσμου. Ο Απόστολος είναι ένας άνθρωπος που έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά, συνεχίζει να δουλεύει για το καλό του τόπου και αυτό οι συμπολίτες μας του το αναγνώρισαν για ακόμη μία φορά. Τον θαυμάζω και είμαι πολύ περήφανη για εκείνον. Είμαι δίπλα του σε κάθε του βήμα. Τον ενθαρρύνω και τον υποστηρίζω.

eleana_tziztikosta
 Τι θαυμάζετε περισσότερο σε εκείνον;

Μου αρέσει ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητά του. Δεν επαναπαύεται ποτέ. Είναι συνέχεια σε εγρήγορση και πάντα δίπλα στον άνθρωπο.

Πώς είναι η ζωή δίπλα σε έναν πολιτικό; Αντέχετε;

Η ζωή με έναν πολιτικό δεν είναι εύκολη. Η οικογένεια είναι πάντα η προτεραιότητα, παράλληλα όμως ο Απόστολος είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται συνέχεια πάνω από τα προβλήματα του τόπου και αυτό τον κρατάει πολλές ώρες εκτός σπιτιού. Εχουμε δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Ναταλία, και με ρωτούν συχνά: «Μαμά, πού είναι ο μπαμπάς;». Ειδικά τώρα, στις εκλογές, που είχαμε ελάχιστο χρόνο όλοι μαζί και μας έλειψε πολύ, καθώς ο ίδιος γύρισε όλη τη Μακεδονία.

Πώς γνωριστήκατε;

Γνωριστήκαμε σε ένα πάρτι, σε μια κοινή παρέα. Εκείνο το βράδυ μιλήσαμε πολλή ώρα. Την επόμενη ημέρα μου έστειλε μήνυμα στα social και από εκεί ξεκίνησε το ειδύλλιο.

Ηταν αυτό που λέμε «άνδρας κυνηγός»;

Ναι, ήταν. Με κυνήγησε πολύ.

Πώς έγινε η πρόταση γάμου;

Ημασταν σε ταξίδι και, μόλις τελειώσαμε το φαγητό στο εστιατόριο, εμφάνισε το δαχτυλίδι και με ρώτησε: «Τελικά, θα με παντρευτείς;». Του είπα «ναι», τον αγκάλιασα και τον φίλησα. Δεν το περίμενα, το είχε ετοιμάσει χωρίς να υποψιαστώ κάτι και γι’ αυτό ήταν μεγάλη εκπληξη. Συζούσαμε ήδη, ήξερα ότι είναι ο άντρας που θέλω να παντρευτώ και να κάνω οικογένεια μαζί του, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν περίμενα την πρόταση γάμου.

apostolos-eleana

Είστε αυστηρή μαζί του;

Είναι γεγονός ότι είμαι αυστηρός κριτής του, όμως και ο ίδιος είναι αυστηρός με τον εαυτό του και θέλει ό,τι κάνει να το κάνει καλά. Προσωπικά, είμαι άνθρωπος που βλέπω την κάθε λεπτομέρεια και, αν πραγματικά δω κάτι που δε μου αρέσει, θα του το πω.

Του μαγειρεύετε; Τι του αρέσει πιο πολύ;

Μαγειρεύω καθημερινά και για τα παιδιά. Ευτυχώς, στο φαγητό είναι εύκολος. Τα τρώει όλα (γέλια). Του αρέσουν πολύ οι μακαρονάδες. Είναι για αυτόν η top επιλογή...

Είστε και φιλόζωοι. Εχετε έναν σκύλο, τον Μαξ. Πώς τον αποκτήσατε;

Μας τον έκανε δώρο ο κουμπάρος μας. Τώρα είναι 6 μηνών και είναι πολύ σκανδαλιάρης. Κάνει ζημιές. Δαγκώνει τις κουρτίνες, τραβάει τα ριχτάρια, τρώει τις κάλτσες και τα παπούτσια των παιδιών. Ο Απόστολος έχει λατρεία στον Μαξ, όπως και τα παιδιά. Είναι μέλος της οικογένειάς μας.

Θέλετε να κάνετε τρίτο παιδάκι;

Ο Απόστολος θέλει τρίτο παιδί. Εγώ όχι (γέλια). Είναι τρία αδέλφια και αυτοί, οπότε θα ήθελε το ίδιο και για τη δική μας οικογένεια.

Εσείς έχετε τελειώσει ΤΕΦΑΑ και έχετε μεταπτυχιακό στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο «Στρατηγικές διαχείρισης περιβάλλοντος - καταστροφών και κρίσεων». Εχετε πολύ ωραίο σώμα. Γυμνάζεστε;

Ασχολούμαι καθημερινά με πάρα πολλά πράγματα, οπότε ο χρόνος για γυμναστική είναι περιορισμένος. Γυμνάζομαι, όμως, δύο φορές την εβδομάδα, κάνω crossfit. Στο παρελθόν ήμουν αθλήτρια στίβου στα 200 μέτρα. Θα ήθελα τα παιδιά μου να μου μοιάσουν σε αυτό το κομμάτι και να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα, γιατί ο αθλητισμός με βοήθησε πάρα πολύ στη ζωή μου στο να είμαι πειθαρχημένη, να μαθαίνω όχι μόνο να κερδίζω, αλλά και να χάνω, να βάζω στόχους και να δουλεύω πάνω σε αυτούς.

Υπήρχε στη ζωή σας κάποια δύσκολη στιγμή;

Ο θάνατος του πατέρα μου. Πέθανε σε ηλικία 62 ετών από καρκίνο, ενώ ήμουν πέντε μηνών έγκυος στον γιο μου, τον Γιώργο. Πάλεψε πέντε χρόνια και, ενώ ως οικογένεια ήμασταν προετοιμασμένοι, ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Τελικά, ποτέ δεν είσαι έτοιμος όταν έρχεται εκείνη η στιγμή.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 14/10