Είναι γέννηµα-θρέµµα των Γιαννιτσών. Οι παιδικές του αναµνήσεις είναι απόλυτα συνυφασµένες µε τον τόπο του. Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ∆ιονύσης Σταµενίτης, θυµάται την παρέα µε τους συµµαθητές του, «µε αρκετούς από τους οποίους είµαστε φίλοι έως σήµερα, τις εµπειρίες µου ως προσκόπου, αλλά και τα καλοκαίρια στις κατασκηνώσεις του Κατηχητικού. Θυµάµαι πάντα µε νοσταλγία τα µαθητικά µου χρόνια».

Τα φοιτητικά του χρόνια ήταν γεµάτα δυνατές αναµνήσεις, «ιστορίες που θέλω ολόκληρες ηµέρες για να σας πω... ∆εν θα ξεχάσω ποτέ τους αγώνες και τις µάχες που δώσαµε για τις ιδέες της παράταξής µας στα αµφιθέατρα, ως εκπρόσωποι της ∆ΑΠΝ∆ΦΚ», λέει ο ∆ιονύσης Σταµενίτης στο «S» και συνεχίζει: «Στο πανεπιστήµιο και έπειτα στη Νεολαία γνώρισα ανθρώπους µε τους οποίους είµαστε φίλοι και συνοδοιπόροι µέχρι σήµερα. Με τον κίνδυνο να ακουστώ βαρετός, το αντικείµενο της σχολής µε ενδιέφερε πάρα πολύ. Παρακολουθούσα µε ζήλο τα µαθήµατα ως φοιτητής και στο σχολείο λάτρευα τα Μαθηµατικά».

stamenitis

Αν τον ρωτήσει κανείς αν θα µπορούσε να δει τον εαυτό του εκτός πολιτικής, θα απαντήσει θετικά. Ωστόσο, όπως εξοµολογείται, η ενασχόληση µε την πολιτική είναι για εκείνον τρόπος ζωής και προσφορά. «Η πρώτη µου επαφή ήρθε στα µαθητικά χρόνια ως µέλος της ΜΑ.ΚΙ., µετά στη ∆ΑΠ-Ν∆ΦΚ στη Σχολή των Πολιτικών Μηχανικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο, συνεχίστηκε στην ΟΝΝΕ∆ και το 2012 εξελέγην για πρώτη φορά βουλευτής της Ν.∆. Οπότε σε ολόκληρη την ενήλικη ζωή µου ασχολούµαι µε την πολιτική. Ωστόσο, από το 1995 εργάζοµαι ως πολιτικός µηχανικός και έχω σκεφτεί τη ζωή µου εκτός ενεργού πολιτικής», σχολιάζει ο ίδιος.

Με τη σύζυγό του, Γεωργία Γκίκα-Σταµενίτη, γνωρίστηκαν το 1993 στα γραφεία της Πολιτικής Ανοιξης. «Η Γεωργία ήταν τότε 18 ετών, ιδιαίτερη γραµµατέας του Αντώνη Σαµαρά, και εγώ γύρω στα 23, πρόεδρος της Νεολαίας. Από την αρχή της γνωριµίας µας θα έλεγε κανείς πως “δέσαµε”. Υπάρχει απόλυτη κατανόηση, σεβασµός και πολλή αγάπη. Τον περασµένο Αύγουστο συµπληρώσαµε 20 χρόνια γάµου και έχουµε αποκτήσει δύο υπέροχα παιδιά, τον Βαγγέλη και τη Σοφία, για τα οποία είµαστε και οι δύο πολύ υπερήφανοι», περιγράφει ο ∆. Σταµενίτης.

stamenitis_georgia

Αν και ο χρόνος τους είναι περιορισµένος, προσπαθούν να διατηρούν την αγαπηµένη τους συνήθεια και να πηγαίνουν για περπάτηµα τουλάχιστον δύο φορές την εβδοµάδα γύρω από την Ακρόπολη. Η οικογένειά του αποτελεί για εκείνον προτεραιότητα, όσο βαρύ και να είναι το πρόγραµµά του. Πάντα στο πίσω µέρος του µυαλού µου υπάρχει η ανησυχία «Είµαι εκεί όσο πρέπει;” ή “Βοηθάω όσο χρειάζεται, ιδιαίτερα στα σχολικά µαθήµατα;”. Οµως πιστεύω ότι αυτή είναι και η αγωνία όλων των εργαζόµενων γονέων. Ο Βαγγέλης είναι πρωτοετής φοιτητής στη Σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα Χανιά και θα σας πω ότι είναι ο πιο αυστηρός κριτής µου στην πολιτική. Η Σοφία είναι µαθήτρια στο Λύκειο και αυτή που θα µου κάνει τις πιο καίριες στυλιστικές παρεµβάσεις στις ενδυµατολογικές µου επιλογές». Οπως µας λέει, δεν θα του έκανε εντύπωση αν τα παιδιά του ακολουθούσαν τον δρόµο της πολιτικής, κάτι για το οποίο ο ίδιος θα ήταν θετικός.

Του αρέσει το ποδόσφαιρο. Είναι ΠΑΟΚ και πολλές φορές βλέπει αγώνες στο κινητό του από τη θέση του συνοδηγού, στη διαδροµή Αθήνα-Γιαννιτσά και πάλι πίσω, την οποία κάνει 2-3 φορές την εβδοµάδα.

stamenitis_1

Λατρεύει την περιπατητική ορειβασία και το φυσικό κάλλος, σε συνδυασµό µε την άσκηση, είναι αυτό που τον αποφορτίζει. «Εχουµε µια παρέα φίλων µε τους οποίους πραγµατοποιούµε εκδροµές σε ορεινούς προορισµούς σε όλη την Ελλάδα. Περπατήσαµε στο µονοπάτι Καλαρρύτες - Συρράκο, στο Φαράγγι Πάντα Βρέχει στο Καρπενήσι, στο Πάπιγκο, στο όρος Πάικο κ.λπ.», εξηγεί ο ∆ιονύσης Σταµενίτης.

Αν για κάποιον λόγο νιώθει υπερήφανος για τη µέχρι σήµερα θητεία του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων, αυτός είναι η ουσιαστική στήριξη στους Ελληνες παραγωγούς και οι προσπάθειες για εκσυγχρονισµό του πρωτογενούς τοµέα, µαζί µε τον υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη. «Με την ανάληψη των καθηκόντων µας ανοίξαµε τον διάλογο για την αλλαγή του κανονισµού του ΕΛΓΑ, αλλά και για τη µεταρρύθµισ η στον ΟΠΕΚΕΠΕ».

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 9/12