Η γνωριμία με τον Μπόρις, τον αδελφό της Τατιάνα Μπλάτνικ, «βασιλιά της κάνναβης» -φαρμακευτικής και νόμιμης, φυσικά- στην Ελβετία σού δημιουργεί την αίσθηση ότι απέναντί σου έχεις μια ευγενική, δοτική ψυχή.

Διαβάστε ακόμα: Τατιάνα Μπλάτνικ στο Breathe Hellas: Να αναγνωρίσουµε την ψυχική υγεία ως ανθρώπινο δικαίωµα

Τι κάνει όταν είναι στην Αθήνα ο Μπόρις Μπλάτνικ

Επικοινωνιακός, γελαστός, με άμεσο και ειλικρινές ενδιαφέρον για το συνομιλητή του. Αυτή την εικόνα σχημάτισα αφότου μας συνέστησαν σε επίσημη εκδήλωση της Hellenic Intitiative… Το σημαντικότερο: Ό,τι κι αν συζητήσεις μαζί του, το βλέμμα του παραμένει στραμμένο πάνω σου καθ’ όλη τη διάρκεια της κουβέντας. Σου δείχνει ξεκάθαρα ότι σε προσέχει. Δεν θα τον χειριστείς με royal... υποκλίσεις. Ασφαλώς όχι με διάθεση κολακείας. Τα γλυκανάλατα fake χαμόγελα, κάθε είδους «φιοριτούρα» στην περίπτωσή του αποδεικνύονται παράταιρα. Επομένως, περιττά. Η ευγένεια, όμως, μετράει. Πολύ.

Όταν είναι στην Αθήνα, πηγαίνει και για σουβλάκι στο Μοναστηράκι. Το βράδυ που τον γνώρισα, το φετινό Ιούνιο, προτίμησε το αγαπημένο του sushi bar στην ελληνική πρωτεύουσα. Άλλωστε, σουβλάκι περιείχε το μενού της Hellenic Initiative. Ειδικότερα, ο κουνιάδος του Νικολάου δεν είναι ένας ακόμα καλομαθημένος αριστοκράτης, όπως ενδεχομένως φαντάζεται η πλειονότητα, αλλά ένας δυναμικός επιχειρηματίας. Δεν απολαμβάνει έτσι απλά τα πλούτη που κληροδότησαν σε εκείνον και στην Τατιάνα οι γονείς τους, αλλά εργάζεται σκληρά για να πραγματώνει τα όνειρά του. Και γι’ αυτό, η «Τάτι» τον αποκαλεί «υπερήρωά» (της).

Το «βασίλειό» του

Η ιστορία ξεκινά το 2014, όταν δύο γόνοι αριστοκρατών, ο Μπόρις Μπλάτνικ και ο Corso Serra di Cassano (ο δεύτερος με καταγωγή από Ιταλούς γαλαζοαίματους), ένωσαν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία της Kannaswiss, όπου ο Μπόρις εκτελεί χρέη CEO.

Η εταιρεία στεγάζεται στο Koelliken, λίγο έξω από τη Ζυρίχη. Την έδρα του, όπου, μεταξύ άλλων, τεστάρει τα φύλλα κάνναβης που χρησιμοποιούνται για τις παρασκευές της επιχείρησης, τη νιώθει δεύτερο σπίτι του. Σε ένα τεράστιο θάλαμο «ανάπτυξης», όπως τον αποκαλεί ο ίδιος ο Μπ. Μπλάτνικ, αντικρίζεις 3.000 φυτά. Για το ρεύμα μόνο πληρώνουν περισσότερα από 15.000 δολάρια το μήνα.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα τους δικαιώνει, δεδομένου ότι πρόκειται για εξαιρετικά κερδοφόρα επιχείρηση. Είναι η κορυφαία στον τομέα της στην Ελβετία και από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη.

Πώς τη συστήνουν οι Μπλάτνικ – Di Cassano; Ως «premium πάροχο υψηλής ποιότητας προϊόντων κανναβιδιόλης (CBD). Πιστεύουμε στη δύναμη της φύσης και στα θεαματικά της αποτελέσματα στον ανθρώπινο οργανισμό. Έχουμε αφοσιωθεί στην κορυφαίας ποιότητας κανναβιδιόλη, υιοθετώντας τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, ώστε τα προϊόντα μας να είναι επίσης κορυφαία. Η γκάμα περιλαμβάνει τρόφιμα, αφεψήματα, είδη κοσμετολογίας, κάψουλες, έλαια, ακόμα και προϊόντα για κατοικίδια. Είμαστε δεσμευμένοι στη διαφάνεια και στο να επικοινωνούμε τις άκρως ευεργετικές στον οργανισμό ιδιότητες του CBD, για έναν υγιεινό, ισορροπημένο τρόπο ζωής» αναφέρουν στον ιστότοπο της εταιρείας.

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι το CBD, η κανναβιδιόλη, αποτελεί το Νο1 θεραπευτικό συστατικό του φυτού: εκατοντάδες επιστημονικές μελέτες, όπως και μαρτυρίες ατόμων με χρόνιες νόσους, καταδεικνύουν τα αποτελέσματά της στον οργανισμό, με ορισμένες μελέτες να αναφέρουν ακόμα και επιβράδυνση της ανάπτυξης των καρκινικών όγκων.

Ο Μπόρις δίνει έμφαση «στην επανάσταση που συντελείται μέσω της χρήσης κανναβιδιόλης, κατ’ αρχάς για ευεξία. Κοιτάζοντας τα φυτά μας, είναι σαν να έχω θέα σε ένα λιβάδι γεμάτο όνειρα. Οι δυνατότητες αξιοποίησης είναι ατελείωτες, άπειρες. Είμαι ονειροπόλος και είναι ωραίο να νιώθεις πως έχεις εκπληρώσει ένα όνειρό σου». Κι επισημαίνει πως αυτό γίνεται εφικτό «συνδυάζοντας βιταμίνες, βότανα με CBD, για να παρασκευάζουμε όλο και πιο εκπληκτικά προϊόντα, με γνώμονα την προσφορά στον άνθρωπο». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το C3 Booster Shot, ένα σκεύασμα κατάλληλο «για να ξεκινήσει η μέρα με ευεξία», όπως έχει πει σε καναδική εκπομπή από το Νταβός, στο περιθώριο της διεξαγωγής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum), όπου σταθερά δίνει το «παρών».

Τατιάνα Μπλάτνικ: «Ο υπερήρωάς μου»

«Επιχειρούμε να αποβάλουμε το “στίγμα” γύρω από το φυτό στην ανθρώπινη συνείδηση και, χρόνο με το χρόνο, ερχόμαστε πλησιέστερα στο στόχο· εισπράττουμε ευρύτερη αποδοχή, καθώς διαπιστώνονται από ολοένα και περισσότερους, εμπράκτως, τα ευεργετικά αποτελέσματα του CBD».

Πώς ξεκίνησε να δραστηριοποιείται σχετικά; «Ένας φίλος υπέφερε από τη νόσο Κρον (ελκώδης κολίτιδα, που συνοδεύεται από απώλεια ισορροπίας) και με ρώτησε αν ήξερα κάτι για το CBD. Τον κοίταξα έκπληκτος, δεν είχα ιδέα περί τίνος επρόκειτο. Εκείνος είχε ακούσει πως βοηθάει στην αντιμετώπιση διαφόρων παθήσεων. Λίγο καιρό αργότερα το έψαξα, εντυπωσιάστηκα, κι ανοίξαμε την εταιρεία. Σύντομα μας επισκέφθηκε μια κυρία που υπέφερε, τα χέρια της έτρεμαν: της χορηγήσαμε CBD και είκοσι λεπτά αργότερα σταμάτησε να τρέμει. Έκτοτε δεν είχα αμφιβολία ότι ήταν όντως κάτι επαναστατικό. Και είναι μία μόνο από τις πολλές περιπτώσεις όπου έχω υπάρξει αυτόπτης μάρτυρας» έχει πει.

Από την άλλη, ο 45χρονος Μπόρις Mπλάτνικ αποφεύγει τα social media· δεν θέλει, εξάλλου, να ακούγεται παρά μόνο για τη δουλειά του. Εκεί όπου μπορεί να τον εντοπίσει κανείς είναι στο Linkedin, το οποίο χρησιμοποιεί για επαγγελματικούς λόγους. Και πάλι σπάνια. Κοσμοπολίτης, με αρχοντικό παράστημα, θεόρατος (με ύψος άνω του 1,90), κομψός, εκτός από απλά ή και sur mesure κοστούμια, που λόγω επαγγέλματος είναι στην καθημερινότητά του, θα φορέσει και chinos και T-shirts: για να ψαρέψει, να μαγειρέψει... Για την Τατιάνα, τη Μαρί Μπλανς. Τις άλλες του αγάπες… Οικογενειάρχης, με συνοδοιπόρο τη γλυκιά Λουίζα, τη σύζυγό του, έχουν αποκτήσει μαζί τον Νίκο και την Αλέξα, που τους λατρεύουν.

«Θα μπορούσα να γράψω βιβλίο για το πόσο περήφανη είμαι που είσαι αδελφός μου. Όταν σε βλέπω, νιώθω ότι είμαι σπίτι, ασφαλής. Πήγαινε να κατακτήσεις τον κόσμο, έτσι όπως πηδάς σε αρκτικά νερά, σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν και κάνοντας σκι άφοβα, κάτω από οποιαδήποτε πλαγιά. Σου εύχομαι την καλύτερη χρονιά, από την Ελλάδα στην Ιαπωνία και πέρα. Είσαι ο καλύτερος μπαμπάς, φίλος, αδελφός, ο υπερήρωάς μου» έγραφε για εκείνον την ημέρα των γενεθλίων του, στις 10/3, η Τατιάνα.

Όποτε έχουν χρόνο με τη γυναίκα του, τη Λουίζα Κέρντελ, εμφανίζονται σε εκδηλώσεις όπου θεωρούν πως συντρέχει λόγος για την παρουσία τους, είτε σε Ευρώπη είτε σε Αμερική. Συνιδρύτρια (από το 2012) της Sproud for Health, κι εκείνη έχει ξεχωριστή σχέση με το υγιεινό lifestyle. Είναι κάτοχος τίτλου Bachelor of Arts από το Πανεπιστήμιο του Tζορτζτάουν, όπου έκανε και μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων, τη διεθνή επιχειρηματικότητα και το μάρκετινγκ, όμως την κέρδισε η υγιεινή φιλοσοφία. Έτσι, πλέον η 44χρονη εκτελεί χρέη κόουτς/συμβούλου ολιστικής υγιεινής (holistic health coach).

Δημοσιεύθηκε στην Ontime