Από τις πασαρέλες, στα χειρουργεία! Η Τσέρη Αλίμου, το 2003, στέφθηκε αναπληρωματική Playmate. Ήταν ένα από τα πιο hot μοντέλα της εποχής και είχε συνεργαστεί στη στήλη της μόδας, στις πρωινές εκπομπές της εποχής, με τη Ρούλα Κορομηλά, την Ελένη Μενεγάκη, τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Μαρία Μπακοδήμου, τον Γρήγορη Αρναούτογλου, την Κατερίνα Καραβάτου, ενώ συμμετείχε και στο «Μεγάλο Παζάρι» με τον Ανδρέα Μικρούτσικο.

Σήμερα έχει μια κόρη δεκαπέντε ετών, τη Λουκία, και εργάζεται, όπως αποκαλύπτει σήμερα, αποκλειστικά στην «ΟΝ time», ως βοηθός χειρουργού του κ. Σταύρου Τσιριγωτάκη, ο οποίος είναι γενικός χειρουργός με εξειδίκευση στο θυρεοειδή και διευθυντής στο «ΙΑΣΩ». Η Τσέρη Αλίμου μιλάει αποκλειστικά στην «ΟΝ time» για το πώς από το χώρο της μόδας βρέθηκε στα χειρουργεία, αλλά και για την εμπειρία της και τις συνεργασίες που είχε με τους πιο γνωστούς παρουσιαστές.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τον ιατρικό τομέα;

Ο πατέρας μου ήταν γενικός γιατρός και η μητέρα μου μαία. Έτσι, υπήρχε στο σπίτι το «μικρόβιο» της ιατρικής από την παιδική μου ηλικία, αφού μεγάλωσα στα νοσοκομεία. Εγώ, όμως, ήθελα να ασχοληθώ με το χώρο της μόδας και της τηλεόρασης. Ήξερα πολύ καλά ότι το modeling έχει ημερομηνία λήξης, όποτε έπρεπε να σκεφτώ τι θα κάνω μετά. Έτσι, λοιπόν, αποφάσισα να πάω σε σχολή νοσηλευτικής, ώστε μετά να μπορώ να δουλέψω σε νοσοκομείο. Ξεκίνησα να εργάζομαι σε έναν οφθαλμίατρο ως γραμματέας και στη συνέχεια δέχτηκα πρόταση από τον κ. Τσιριγωτάκη να πάω να δουλέψω μαζί του ως συνεργάτης του, βοηθός στο γραφείο του, ως γραμματέας και ως βοηθός του στο χειρουργείο. Δέχτηκα την πρόταση με μεγάλη χαρά πριν από ένα χρόνο και το Πάσχα, επειδή ήμουν σε άλλο γιατρό πριν, του είπα το «ναι».

Πώς σε αντιμετώπισαν στον τομέα της ιατρικής;

Δεν δέχτηκα κανένα bullying στο χώρο της ιατρικής. Οι συνεργάτες μου είναι πολύ καλοί και σοβαροί επιστήμονες. Κοιτάμε να γίνει σωστά η δουλειά και την υγεία των ασθενών.

Στο παρελθόν έχεις κάνει σέξι φωτογραφήσεις, έχεις μετανιώσει;

Όχι. Έχω κάνει «Playboy», λόγω των «Playmate», στο «Max», αλλά όχι εντελώς γυμνή. Το έκανα, γιατί ήταν καλά τα λεφτά. Το ημίγυμνο που έκανα ήταν περίπου 1.000.000 δραχμές. Τότε βέβαια, όταν το έκανα, δεν είχα παιδί. Τώρα, δεν θα το έκανα, λόγω της κόρης μου, αλλά κι επειδή έχω αλλάξει επαγγελματικό προσανατολισμό.

Από τους παρουσιαστές και τις παρουσιάστριες που έχεις συνεργαστεί τι θυμάσαι;

Είχα πάντα πολύ καλές σχέσεις και άψογη συνεργασία και με τους παρουσιαστές και με τα μοντέλα. Ξεχωρίζω τις συνεργασίες μου με την Ελένη Μενεγάκη στον «Πρωινό Καφέ» και στο «Μεγάλο Παζάρι» με τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Ήμασταν πολλές ώρες μαζί και περνάγαμε φανταστικά. Η Ελένη ήταν άψογη και ο Ανδρέας ο τέλειος συνεργάτης.

Πώς αποφάσισες να μεγαλώσεις μόνη σου το παιδί σου;

Έμεινα έγκυος, δεν παντρεύτηκα και αποφάσισα να μεγαλώσω μόνη μου το παιδί μου. Ήταν δύσκολο για μένα. Είμαστε μονογονεϊκή οικογένεια. Το να μεγαλώνεις ένα παιδί μόνη σου είναι πολύ δύσκολο.

Με τον πατέρα έχετε επαφές;

Όχι, δεν έχουμε επαφές, ούτε εγώ, ούτε το παιδί. Η κόρη μου έμαθε από μικρή ότι δεν θα έχει πατέρα. Είχε μάθει να είμαστε οι δυο μας. Να ζούμε οι δυο μας.

«Έχασες» τους γονείς σου σε ηλικία δώδεκα ετών. Πώς το διαχειρίστηκες;

Ο πατέρας μου «έφυγε» από αυτοκινητικό δυστύχημα όταν ήμουν μωρό, ενώ η μητέρα μου «έφυγε» από νεφρική ανεπάρκεια και λύκο όταν ήμουν δώδεκα ετών. Ήταν πολύ δύσκολο για μένα όλο αυτό. Δεν ένιωθα καλά, πέρασα δύσκολα. Ευτυχώς, υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που με ήξεραν από μικρή και με αγαπούσαν και με αγκάλιασαν με αξιοπρέπεια. Μεγάλωσα στην εκκλησία της Χαλκίδας, στις καλόγριες, στο οικοτροφείο. Στις διακοπές, Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι, ερχόμουν σε ένα φιλικό ζευγάρι στην Αθήνα, που με υιοθέτησε.

Από πού αντλείς δύναμη;

Παίρνω δύναμη από την κόρη μου. Έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα παιδιά, γιατί έχασα τους γονείς μου μικρή. Γι’ αυτό και συμμετέχω σε μια ομάδα μαζί με τον κ. Τσιριγωτάκη, που το λέμε «Ευθύνη». Είναι αφιλοκερδώς και βοηθάμε ανθρώπους -με πρωτοβουλία του γιατρού- που είναι άποροι να κάνουν το χειρουργείο του θυρεοειδούς. Νιώθω ευγνωμοσύνη και χαρά να βοηθάμε ανθρώπους που έχουν ανάγκη να κάνουν αυτό το χειρουργείο.

Δημοσιεύθηκε στην On time