Ο Ολυμπιακός είναι πάντα απρόβλεπτος στο μεταγραφικό παζάρι. Εκεί που δείχνει πως έχει ολοκληρώσει τις κινήσεις του, πάντα κάνει την έκπληξη. Το ίδιο έγινε στο φινάλε του κλεισίματος της μεταγραφικής αγοράς στην Ελλάδα για παίκτες που είχαν συμβόλαιο, καθώς για τους ελεύθερους το παζάρι ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα.

Ο Ζουλιάν Μπιανκόν ήταν η κίνηση που έγινε. Μια περίπτωση που δεν ήταν καθόλου εύκολη, γιατί ο 23χρονος δεξιός μπακ υπέγραψε πέρσι στη Νότιγχαμ, η οποία έδωσε 10.000.000 ευρώ στην Τρουά για να τον αποκτήσει. Η μετακίνηση στην Premier League, το κορυφαίο πρωτάθλημα στον πλανήτη, είναι όνειρο για κάθε παίκτη.

Ο Γάλλος άσος το έκανε σε μικρή ηλικία και δεν είχε στο μυαλό του πως θα έφευγε μόλις σε έναν χρόνο, κάτι που έγινε έπειτα και από έναν σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε πίσω.

Μια νέα ευκαιρία

Ο Ολυμπιακός, εκτός της διασύνδεσης που έχει με τη Νότιγχαμ, είναι ομάδα που πάντα τσεκάρεται από τοπ ευρωπαϊκά κλαμπ.

Τα παραδείγματα μεγάλων μεταγραφών είναι πολλά και ο Μπιανκόν θα έχει ξανά την ευκαιρία του.

Μπορεί ακόμα και να γυρίσει στη Νότιγχαμ, από την οποία ήρθε με κανονική μεταγραφή και όχι με δανεισμό.

Το όνομα του Γάλλου δεξιού μπακ ήταν σε ένα «πακέτο» παικτών που ακούστηκαν τελευταία για τον Ολυμπιακό από την αγγλική ομάδα. Οι άλλοι δύο ήταν οι Κουγιατέ, Ντενίς, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει ήδη δανεικούς από τη Νότιγχαμ τους Σκάρπα, Ρίτσαρντς.

Διαπραγματεύσεις

Ο μάνατζερ του Μπιανκόν ήθελε την καλύτερη δυνατή συμφωνία για τον πελάτη του, με δικλίδες ασφαλείας για το μέλλον του. Οι διαπραγματεύσεις ήταν δύσκολες και αργά το βράδυ της Δευτέρας υπήρξε συμφωνία. Κι έτσι ο Μπιανκόν, με την αξία του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο να είναι στα 6.000.000 ευρώ, έχοντας φτάσει και στα 8.000.000 ευρώ, θα έρθει στην Ελλάδα.

Στην Αγγλία και τη Γαλλία αναφέρουν πως η συμφωνία είναι δύο χρόνων και οι ετήσιες απολαβές του θα είναι κοντά με αυτές που είχε στη Νότιγχαμ - και ήταν υψηλές.

Μονακό και Ανρί

Ο νεαρός άσος μεγάλωσε στο πριγκιπάτο του Μονακό, ενώ γεννήθηκε στο Φρεζούς, το οποίο απέχει 83 χλμ. από τους Μονεγάσκους. Με 4 συμμετοχές στην Εθνική Νέων της Γαλλίας, ο Μπιανκόν ξεκίνησε να… κλοτσάει το τόπι σε μια μικρή ομάδα του Μονακό. Παίζοντας μπάλα έβλεπε συνέχεια το γήπεδο της ομάδας του πριγκιπάτου, το Stade Louis-II.

Ωστόσο το 2015 εντάχθηκε στην ακαδημία της Μονακό και τη σεζόν 2016-17 ήταν από τα ταλέντα για τα οποία έδειξε ενδιαφέρον ο Αντόνιο Κορδόν, ο οποίος εκείνη τη σεζόν ήταν αθλητικός διευθυντής της ομάδας και είχε κάνει μια μεγάλη αναδιοργάνωση στην ακαδημία, σε χώρους, φιλοσοφία και διάκριση ταλέντων.

Ο θρυλικός Τιερί Ανρί, ο οποίος από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2019 ήταν στον πάγκο της πρώτης ομάδας του Μονακό, τον εμπιστεύθηκε και του έδωσε τη δυνατότητα να πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής.

Μάλιστα στις 28 Νοεμβρίου του 2018 ήταν βασικός στην ήττα με 2-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και στις 11 Δεκεμβρίου του ίδιου έτος στην επίσης ήττα με 2-0 από την Ντόρτμουντ για τους ομίλους του Champions League.

Ποδοσφαιριστής για όλες τις θέσεις της άμυνας

Η σεζόν 2021-22 ήταν αυτή που εκτόξευσε τις μετοχές του Ζουλιάν Μπιανκόν. Με τη φανέλα της Τρουά, ο Γάλλος δεξιός μπακ είχε συνολικά 33 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας στη Γαλλία. Σε αυτά τα παιχνίδια ανέπτυξε το πολύπλευρο ταλέντο του. Αρχικά ο τότε τεχνικός, Λορέν Μπατλέ, που ξεκίνησε τη σεζόν, δοκίμασε τον Μπιανκόν, πέραν από το δεξιό άκρο της άμυνας, στο αριστερό, αλλά και σαν μπακ-χαφ σε σχήμα με 5άδα στην άμυνα!

Επίσης τον έβαλε να παίξει και στους στόπερ σε σύστημα με τριάδα στα μετόπισθεν.

Ο Μπατλέ, τον Ιανουάριο, αντικαταστάθηκε από τον Μπρούνο Ίρλες, ο οποίος προς το φινάλε της σεζόν έπαιζε συνέχεια με σύστημα 5-4-1 ή 3-4-1-2.

Σε αυτό ο Μπιανκόν ήταν κυρίως στην τριάδα των στόπερ, παίζοντας αριστερά! Μπορεί να παίξει και σαν χαφ. Μετά το τέλος της συγκεκριμένης σεζόν οι άνθρωποι της Τρουά τού είχαν πει πως θα ανανεώσουν το συμβόλαιό του με καλύτερες οικονομικές απολαβές και ότι θα τον κρατούσαν στην ομάδα, παρά τα όσα ακούγονταν.

Τελικά μια μέρα, στις αρχές της προετοιμασίας, τον κάλεσαν στα γραφεία της διοίκησης, όπου του ανακοίνωσαν πως δεν μπορούσαν να μην αποδεχθούν τα 10.000.000 ευρώ της Νότιγχαμ, που θα τον έκαναν και την ακριβότερη πώληση στην ιστορία του συλλόγου. Όσο για τον Ολυμπιακό, θα του δώσει τη δυνατότητα να μπει για τα καλά στο αγωνιστικό κάδρο, μετά τον περσινό σοβαρό τραυματισμό. Τον Νοέμβριο έπαθε χιαστούς κι έτσι έχασε τη σεζόν.

Από το καλοκαίρι προπονείται κανονικά και σίγουρα θα χρειαστεί χρόνο στον Ολυμπιακό για να γίνει ξανά ανταγωνιστικός.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Απογευματινή»