Μια ανάσα από την ολοκλήρωση της απόκτησης του Στέβαν Γιόβετιτς βρίσκεται ο Ολυμπιακός.

Ο Μαυροβούνιος επιθετικός αφίχθη στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το μεσημέρι της Δευτέρας (04/09), λίγο μετά τις 12, με ιδιωτική πτήση μαζί με τη σύζυγό του.

Ο 33χρονος άσος, με τη λαμπερή καριέρα στα κορυφαία πρωταθλήματα του πλανήτη, μίλησε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ που βρίσκονταν στον διεθνή αερολιμένα. Μεταξύ άλλων, ο έμπειρος επιθετικός δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ, ο Ολυμπιακός είναι ένας σπουδαίος σύλλογος, με μεγάλη ιστορία και επιτυχίες. Βρισκόμασταν σε διαπραγματεύσεις εδώ και κάποιες εβδομάδες, όλοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια να με φέρουν εδώ και είμαι πολύ περήφανος που ήρθα».


Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός της ημέρας ο Γιόβετιτς θα περάσει από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και εφόσον όλα πάνε καλά, τότε θα ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό με κάθε επισημότητα η μεταγραφή του.





Ο Γιόβετιτς ήταν μια από τις πρώτες επιλογές του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και του Αντόνιο Κορδόν για τη γραμμή κρούσης των Πειραιωτών και στόχος τους είναι να επισημοποιηθεί το deal, έτσι ώστε ο παίκτης να δηλωθεί στη λίστα της UEFA μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, προκειμένου να έχει δικαίωμα συμμετοχής στους ομίλους του Europa League.

Λαμπερή πορεία

Ο Γιόβετιτς διακρίνεται για την τεχνική του κατάρτιση, τη δύναμή του, αλλά και για τις δημιουργικές του αρετές. Στο παρελθόν αγωνίστηκε, μεταξύ άλλων, σε Παρτιζάν, Φιορεντίνα, Μάντσεστερ Σίτι, Ίντερ, Σεβίλλη και Μονακό. Σε 405 επίσημα ματς, έχει σημειώσει 114 γκολ και μοίρασε 55 ασίστ. Για το Μαυροβούνιο είναι ένας ζωντανός θρύλος του εγχώριου αθλητισμού, ενώ το συνολικό ποσό που δαπανήθηκε για τις μεταγραφές στην καριέρα του ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το transfermarkt.