Πριν από 16 χρόνια, την 1η Μαρτίου του 2002, η Ελλάδα εγκατέλειπε οριστικά τη δραχμή, καθώς έληγε η δίμηνη περίοδος παράλληλης κυκλοφορίας του ιστορικού εθνικού μας νομίσματος και του ευρώ. Η επέτειος αυτή, που σήμανε την απόσυρση της δραχμής στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και την αντικατάστασή της με τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα του ευρώ, έγινε απρόσκοπτα, καθώς το νέο νόμισμα έγινε γρήγορα αποδεκτό από τους Έλληνες πολίτες. Αλλά ο κατεξοχήν τζογαδόρος της κυβέρνησης των «τσιπροκαμμένων» έκανε «παιχνίδι» με τη δραχμή»...

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου του 2015, ο Πάνος Καμμένος έκανε τη δήλωση που πάγωσε τον κόσμο, ομολογώντας την ύπαρξη σχεδίου της κυβέρνησης για ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ. «Υπήρχαν σενάρια τα οποία επεξεργαστήκαμε και τα εξαντλήσαμε, αλλά, όταν ήρθε η ώρα που θα χρειαζόταν να στείλουμε τα C-130 να πάρουν τις παλέτες με τα χρήματα, που θα ήταν ουσιαστικά η εγγύηση για ένα νόμισμα, όλοι έκαναν τους τρελούς», παραδέχθηκε ο Καμμένος (Alpha), προσθέτοντας: «Απόλυτα ειλικρινά, θέλω να πω πως, αν υπήρχε δρόμος για τη δραχμή με προοπτική, εγώ δεν θα έλεγα όχι... αν, δηλαδή, υπήρχε περίπτωση η πατρίδα μας να μπει σε μια λογική μιας καινούργιας ημέρας, με ένα καινούργιο νόμισμα και να παλέψουμε και μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα, θα το κάναμε».

Το γιατί -ευτυχώς- δεν συνέβη το περιέγραψε ο ίδιος: «Στην αρχή υπήρχαν ελπίδες, για να πούμε την αλήθεια. Στην αρχή υπήρχαν αρκετοί που μας έλεγαν, όπως οι Αμερικάνοι με τα πετρέλαια...», ωστόσο «πουθενά δεν υπήρχαν χρήματα... μας πούλησαν και όλοι εκείνοι που έλεγαν ότι θα μας βοηθήσουν. Δεν είχαμε ούτε ρούβλια -για να λέμε τα πράγματα όπως είναι- για να βάλουμε collateral -δηλαδή εγγυήσειςστη δραχμή, δεν είχαμε ούτε άλλο ξένο νόμισμα».

Πάντως, από το βράδυ της Τετάρτης, η παράφρων μεταβλητή της κυβέρνησης, όπως χαρακτηρίζεται ο Καμμένος, απέκτησε αριστερό φράγμα.

Το μήνυμα του ανασχηματισμού περιγράφεται όλο στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη, που αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Άμυνας... Η κλονισμένη εμπιστοσύνη του Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο, ότι κάποια στιγμή θα «τους την κάνει», εκφράζει τη διαπίστωση ότι δεν έχουν άδικο να τον υποψιάζονται και να τον παρακολουθούν πλέον... καχύποπτα.

Η αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθεί, οι συχνές εκρήξεις του, η περίεργη συμπεριφορά του ως υπουργού αριστερής κυβέρνησης (το καζίνο, οι πτήσεις του με τα ελικόπτερα και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το φιάσκο με την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, τα προσβλητικά τιτιβίσματά του κ.λπ.), η προβληματική συνοχή του κόμματός του κάνουν τους ΣΥΡΙΖΑίους βουλευτές, αλλά και τα κυβερνητικά στελέχη να ντρέπονται για την ανίερη αυτή συμμαχία.

Το φαιδρό των τζογαδόρων πολιτικών της κυβέρνησης των «τσιπροκαμμένων», που εξελίχθηκε σε ακραία επικίνδυνη κατάσταση για τη χώρα, ήταν το «πιστεύω» τους «ότι εμείς θα αλλάξουμε τους Φράγκους».

Ήθελαν ξαφνικά, μέσα στο παιχνίδι, να αλλάξουν τους κανόνες της μπάνκας. Ε, σε χαρτοπαίγνιο σωστό και χοντρό, όπου αρέσκεται να σουλατσάρει ο Καμμένος, θα ’πρεπε να γνωρίζει ότι ή σε πετάνε έξω οι φουσκωτοί, αν έχεις τύχη, ή σου ρίχνουν και ένα χέρι ξύλο.

Και, βέβαια, δεν σε ξαναβάζουν στο μαγαζί, αλλά ούτε και σε άλλο. Λοιπόν, αν εφαρμόζονταν οι κανόνες της Θεωρίας Παιγνίων -δηλαδή της θεωρίας που δήθεν γνώριζε ο παρανοϊκά νάρκισσος Γιάνης Βαρουφάκης- όπως είναι στην πράξη, σε πετάνε έξω και από την Ε.Ε., πακέτο με το ευρώ, που τάχα θα εκβίαζε με τη μαγκιά της η κυβέρνηση, έτσι, χωρίς πρόγραμμα.

Ηλίθιοι πολιτικοί...