Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η τερατογέννηση αυτής της κρίσης. Έχοντας για σχεδόν σαράντα χρόνια μια ιδεολογική ηγεμονία στο όνομα «σεβόμαστε τις αξίες και τους αγώνες της αριστεράς» που ξεστόμιζαν με αίσθημα κόμπλεξ οι εκπρόσωποι της κεντροδεξιάς (ειλικρινώς δεν σέβομαι τις αξίες της αριστεράς και κατά βάσει οι αγώνες της ήταν σε βάρος του κοινού καλού) έδωσαν την δυνατότητα στα αριστερά κόμματα να ηγεμονεύουν ιδεολογικά με αποτέλεσμα καθετί που είναι αυτονόητο στον δυτικό φιλελεύθερο κόσμο σε επίπεδο οικονομίας, δημοκρατίας, δικαιωμάτων να είναι ζητούμενο στο ελληνικό Σοβιέτ.

Η σχέση, ωστόσο, του ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς καταδεικνύεται και με τον τρόπο που τους αντιμετωπίζει, ως εχθρούς που πρέπει να τιθασεύσει για την δημιουργία του καθεστώτος. Η αστική δημοκρατία είναι κάτι που δεν αρέσει στους οπαδούς του Μαδούρο και του Μάο και το δείχνουν με κάθε τρόπο. Από την εξωτερική τους εμφάνιση όταν προσέρχονται στο κοινοβούλιο που ομοιάζει σαν να πηγαίνουν σε τελειωμένους τεκέδες, μέχρι την απαξίωση των νόμων που ψηφίζονταν από τεράστιες πλειοψηφίες.

Στο θέμα της δικαιοσύνης ένας ψευτόμαγκας εκλεκτός για τα διπλά βιβλία που ως δήμαρχος κρατούσε και δεν έχει τιμωρηθεί, αφού παρανόμησε κατά συρροή δηλώνει ανερυθρίαστα εμμέσως αλλά σαφέστατα ότι δεν θα τηρήσει την απόφαση του ΣτΕ που κατέδειξε τις παρανομίες του, ο δε Πρωθυπουργός προκαταλαμβάνει την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες εκφράζοντας μάλιστα την βεβαιότητα του για την έκβαση αυτής.

Στο θέμα της Εκκλησίας, αφού ο αποτυχών να λάβει πτυχίο υπουργός παιδείας απεφάνθη ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων, καθύβρισε την Εκκλησία με την ευλογία του Τσίπρα και πιστός στις αριστερές του εμμονές επιθυμεί να προωθήσει την αθεϊα στα σχολεία με την ουσιαστικά κατάργηση των θρησκευτικών, η δε Κυβέρνηση δεν σέβεται το ίδιο το Σύνταγμα που είτε το θέλει είτε όχι ορίζει την Ορθοδοξία ως την ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ θρησκεία στην Πατρίδα μας. Εάν σε όλα αυτά προσθέσεις και τους ανιστόρητους υπουργούς που ονομάζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία, ευκόλως καταλαβαίνουμε ότι μας κυβερνούν οικονομικά άρχηστοι, πολιτικά ανεπαρκείς, εθνικά επικίνδυνοι, ιδεολογικά εμμονικοί, κοινώς γνήσιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, οι οποίοι βρέθηκαν στην εξουσία επενδύοντας στον λαϊκισμό, το ψέμα και την βουλιμία αυτών και των ΑΝΕΛ για την καρέκλα