Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αποδείξει καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης ότι παίρνει και αξιολογεί γρήγορα τα µηνύµατα και προβαίνει στις άµεσες ενέργειες, ώστε η κυβέρνηση να λειτουργεί δηµιουργικά για την επίλυση των προβληµάτων των πολιτών.

Αλλωστε, όπως και ο ίδιος τονίζει, δεν αποδεχόµαστε καµία λογική αµετροέπειας και αντίπαλός µας δεν είναι η αντιπολίτευση, αλλά τα προβλήµατα των πολιτών. Μετά την ολοκλήρωση των δύο γύρων των αυτοδιοικητικών εκλογών, τα µηνύµατα είναι σαφή ότι η Ν.∆. τυγχάνει της αποδοχής της συντριπτικής πλειονότητας της κοινωνίας και γι’ αυτό η αντιπολίτευση κατάφερε να κερδίσει µόνο µία περιφέρεια, και αυτήν της Θεσσαλίας, µε τις ιδιαιτερότητες που υπήρχαν, αλλά παράλληλα στον β’ γύρο δεν επετεύχθη το σύνολο των στόχων που είχαµε θέσει, πράγµα που συνδυάζεται και µε τα µηνύµατα του πρώτου τριµήνου διακυβέρνησης και των κρίσεων που κληθήκαµε να αντιµετωπίσουµε, καθώς ενδεχοµένως και θεµάτων ευρύτερης πολιτικής. Οι πολίτες µάς εµπιστεύονται, αλλά καθηµερινά οφείλουµε να κερδίζουµε αυτή την εµπιστοσύνη και να µην τη θεωρούµε αυτονόητη.

Οι εκλογές τελείωσαν και πλέον η κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική Οµάδα έχουµε πολλή δουλειά να κάνουµε για την επίλυση των προβληµάτων της καθηµερινότητας. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής, η αντιµετώπιση της ακρίβειας, η εµπέδωση του αισθήµατος ασφάλειας σε µια ταραγµένη περίοδο, ο συνεχής έλεγχος των µεταναστευτικών ροών και η αποτροπή της λαθροµετανάστευσης και, προφανώς, η επιτάχυνση των µεταρρυθµίσεων, µε στόχο καλύτερο κράτος και καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, µπαίνουν άµεσα στο προσκήνιο.

Ο πρωθυπουργός έδωσε το µήνυµα. Προσγειωµένοι, µε γνώµονα το καλό των πολιτών, δεν χάνουµε χρόνο και συνεχίζουµε. Οφείλουµε άπαντες να το λάβουµε.

Δημοσιεύτηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 21/10