Η φετινή παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου δεν θα είναι ίδια με τις προηγούμενες. Η κύρια διαφορά συνίσταται στο πλήγμα που επιχείρησε και πέτυχε η αριστερή ιδεοληψία και ο δογματισμός στην «αριστεία». Για πρώτη φορά στην Ιστορία οι σημαιοφόροι στην παρέλαση των μαθητών και των σχολείων δεν θα είναι οι άριστοι, αλλά οι... τυχαίοι. Καταργήθηκε ένα έθιμο που υπολήπτονταν οι Ελληνες, άσχετα με την τάξη, την καταγωγή, το εισόδημα, την ιδεολογία σε πολύ διαφορετικές μεταξύ τους ιστορικές εποχές.

Γιατί ο άριστος και όχι ο τυχαίος; Γιατί το έθνος κοιτά μπροστά και ψηλά. Γιατί όλοι προσπαθούν και δικαιούνται να γίνουν καλύτεροι. Ταυτόχρονα, επιθυμούν να είναι επικεφαλής τους ο πρώτος μεταξύ ίσων. Τι επιθυμεί η αριστερή ιδεοληψία; Την ισοπέδωση προς τα κάτω. Για παράδειγμα, σε κάποιο σχολείο της περιφέρειας, «εξελέγη» με την κλήρωση σημαιοφόρος για τη μαθητική παρέλαση παιδί από οικογένεια οικονομικών μεταναστών από τα βάθη της Ασίας, ελάχιστο χρόνο στην Ελλάδα και μόλις είκοσι ημέρες στο σχολείο. Δεν γνωρίζει, όπως είναι φυσικό, Ελληνικά. Δεν έχει συνειδητοποιήσει σε ποια χώρα βρίσκεται. Δεν έχει ιδέα από την Ιστορία της. Δεν μπορεί να καταλάβει γιατί του έδωσαν αυτήν τη σημαία. Αποκτά, δηλαδή, ένα προνόμιο, που το αντιλαμβάνεται ως βάρος και τον κάνει αντιπαθή στους συμμαθητές του. Ισως και κάπως γελοίο. Από την άλλη πλευρά, οι υπόλοιποι μαθητές, οι πιο άριστοι και οι λιγότερο άριστοι, προφανώς νιώθουν απογοητευμένοι από την όλη εξέλιξη. Ενδεχομένως και προσβεβλημένοι από τη διαδικασία που τους επιβλήθηκε. Δεν αντιλαμβάνονται καν το σκεπτικό της ανοίκειας διαδικασίας. Οι γονείς των μαθητών επίσης θα βρεθούν σε απογοήτευση και αμηχανία στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν στα παιδιά τους αυτό που συνέβη. Ολοι, μικροί και μεγάλοι, θα νιώσουν ταπεινωμένοι και, προπάντων, «άτυχοι».

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιδεοληψίας της Αριστεράς. Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι λεγόμενοι «δικαιωματιστές». Αυτοί που κραυγάζουν με ασέβεια απέναντι στους αγώνες ενός έθνους και ενός λαού: «Καταργήστε τις εθνικές παρελάσεις και γεμίστε τους δρόμους με τις παρελάσεις “περηφάνιας” των γκέι»...