Σιγά μην άφηνε η Άγκυρα την ευκαιρία να πάει χαμένη: Οικονομική κρίση στην Ελλάδα και μάλιστα σε κρίσιμη φάση και με νέα κυβέρνηση σε δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας και να μην «κτυπήσει στο Αιγαίο ο κ Ερντογάν; Αλίμονο! Δέσμευση .λοιπόν, για ασκήσεις μέχρι το τέλος του 2015 ( ! )περιοχών ,που από τη Λήμνο έως τη Σκύρο καλύπτουν εναέριο χώρο διεθνή αλλά και εθνικό εναέριο χώρο της Ελλάδας ακόμη και για περιοχή που περνά πάνω από ελληνικό έδαφος στο νοτιοανατολικό άκρο της Λήμνου! Στόχος, κατά παράβαση διεθνούς δικαίου και αγνόηση ενστάσεων του ICAO, η εγκαθίδρυση μόνιμου τουρκικού πεδίου βολής που κόβει στη μέση το Αιγαίο.

Η τουρκική πρόκληση-η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών-έγινε πριν προλάβει να προτείνει η Αθήνα (το γνώριζε ο κ.Νταβούτογλου) διάλογο με την Αγκυρα για νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης στο Αιγαίο. Τώρα διαβήματα της Ελλλαδας σε ΝΑΤΟ ICAO, Ε.Ένωση, με στόχο να ακυρωθεί η τουρκική ΝΟΤΑΜ.

Αυτά από τη Σύμμαχο μας ο ΝΑΤΟ Τουρκία ….

Καλά ξεμπερδέματα, αλλά και μία μεγάλη απορία, και με το συμπάθιο, κύριοι της προηγούμενης κυβέρνησης : Εφ’ όσον κάποιες «πηγές» σας αναφέρουν σε δημοσιογράφους , ότι από τον περασμένο Δεκέμβριο είχατε μάθει, λέει, ότι ετοιμάζεται η Τουρκία για «αναβάθμιση» της επιθετικότητα της στο Αιγαίο , με αμφισβήτηση της κυριαρχίας των πεδίων βολής και μάλιστα είχατε υπουργική σύσκεψη Βενιζέλου-Δένδια για το θέμα ,ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙ’ΑΥΤΟ ; Δώσατε κάποια «γραμμή» στους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, που πήραν μέρος στην εν λόγω σύσκεψη ; Κινηθήκατε στο διεθνές πεδίο με ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ επαφές και πρωτοβουλίες, ώστε να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο; Και τέλος, ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΕ όπως έρεπε την αντιπολίτευση για το μείζον αυτό ζήτημα ; Τι την κάνατε ,με λίγα λόγια, το Δεκέμβριο την «πληροφορία»’ που είχατε, λέτε, στη διάθεση σας; «Γαργάρα» την κάνατε ;….