Σε τίποτα δεν θυμίζει τα παλιά ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη.

Η ευρωπαϊκή στροφή του Αλέξη Τσίπρα και η ψήφιση του τρίτου Μνημονίου έφεραν τα πάνω, κάτω. Και η «Αριστερή Πλατφόρμα» ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, αλλά και η περίφημη κίνηση των «53+» θεωρείται πιο ριζοσπαστική και με ισχυρά ερείσματα.

Ετσι, τα γεγονότα ήταν καταιγιστικά, με πρώτο την αποχώρηση όλων των στελεχών, που πήγαν στη Λαϊκή Ενότητα. Ανάμεσά τους οι τρεις βουλευτίνες της Θεσσαλονίκης Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη και Λίτσα Αμμανατίδου, αλλά και πολλά στελέχη, όπως η Χριστίνα Σουλτανίδου, ο Θόδωρος Αζούδης και ο Τάσος Κανταράς.

Χαμός γίνεται και εντός των «53+». Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ σε αίθουσα της ΕΔΟΘ, παρουσία στελεχών από την Αθήνα, αλλά και των βουλευτών Ανέττας Καββαδία και Χρήστου Καραγιαννίδη, η τάση φάνηκε να είναι διασπασμένη για το τι μέλλει γενέσθαι. Μια ομάδα υπό τους Νίκο Σαμανίδη και Χρήστο Λάσκο ήταν της άποψης ότι πρέπει να αποχωρήσουν και από τα όργανα και από το κόμμα και να ιδρύσουν έναν νέο πολιτικό φορέα. Κάποιοι υποστήριξαν ότι πρέπει να παραμείνουν στο κόμμα μέχρι νεωτέρας, ενώ άλλα στελέχη επισήμαναν ότι πρέπει να αποχωρήσουν από τα όργανα, αλλά να μείνουν στον ΣΥΡΙΖΑ.