Για άλλη μια φορά, οι πολιτικοί μας έκαναν μια επίδειξη της ανικανότητας τους για ανταλλαγή πολιτικών σκέψεων και επιχειρημάτων, για συνεννόηση, για συζήτηση που θα διαφώτιζε το κοινό σχετικά με την εξέλιξη σοβαρών εθνικών υποθέσεων. Συναντήθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί στη Βουλή, με πρόσκληση του πρωθυπουργού για μια έκτακτη συζήτηση κορυφής και …πλακώθηκαν για τα καλά !

Έπεισαν τους πάντες, ότι ακόμη και εν μέσω κρίσεως ιστορικών διαστάσεων εξακολουθούν να διατηρούν τη φόρμα τους για να τσακώνονται με ενθουσιασμό ενώπιον των Ελλήνων πολιτών ,παρέχοντας τους από το βήμα της Βουλής ένα εξαιρετικό «υπερθέαμα» ! Μπράβο τους και εις ανώτερα!

Σπουδαίο κουράγιο έδωσαν στους ταλαιπωρούμενους συμπολίτες τους, που με μεγάλη αγωνία περιμένουν να ακούσουν και να καταλάβουν τι ακριβώς συμβαίνει αυτή την ώρα στο τραπέζι των συνομιλιών της κυβέρνησης με τους ξένους δανειστές, τι θέλει η κυβέρνηση ,τι θέλουν τα κόμματα σήμερα, τι θα γίνει αν αύριο δεν θα έχει το ελληνικό Κράτος χρήματα για να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του.Ναι, βέβαια, τονώθηκε πολύ το ηθικό των Ελλήνων μετά από το θορυβώδες πολιτικό «χάπενινγκ» στη Βουλή !

Πολλοί τηλεθεατές ανατρίχιασαν, μάλιστα, σε στιγμές κορύφωσης της συναρπαστικής μάχης των πολιτικών γιγάντων! Αλλοι,πάλι, δάκρυσαν. Τι ρήτορες,Θεέ μου! Και πόσα πολλά καταλάβαμε, δεν λέγεται! Μία απορία μόνο : Τι την ήθελε αυτή την έκτακτη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός; Το ρωτάμε, επειδή έχουμε την εντύπωση, ότι έως τώρα κανείς δεν κατάλαβε καλά το λόγο της απόφασης του.

Συμπέρασμα αθάνατο : Ελλάς το μεγαλείο σου βασίλεμα δεν έχει !