Καταρχάς νομίζω ότι η σημερινή ημέρα, η 14η Φεβρουαρίου, επειδή έχει συγκεκριμένη σημειολογία, θα έπρεπε να επιλέγεται για τη διευθέτηση των μεγάλων εκκρεμοτήτων, κυρίως εκείνων που τα δύο μέρη απλώς δεν συναντιούνται πάνω σε ρινγκ. Εννοώ λοιπόν ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες ίσως θα έπρεπε να γίνει του Αγίου Βαλεντίνου -μεγάλη η χάρη Του-, δεδομένου ότι είναι η μέρα που σηματοδοτεί, όπως έλεγε και κάποια ψυχή στην τηλεόραση, φιλώντας μάλιστα και τους γραμμωμένους δικέφαλούς του, το «Αγάπη μόνο». Και δεδομένου ότι η κυβέρνηση όντως με αγάπη βλέπει τον αγροτικό κόσμο, θα ήταν μια ευκαιρία να δούμε να ξεχειλίζει από αγάπη για μας και η αγροτιά. Οπότε θα μπορούσε να έλθει σε κάποια συνεννόηση και με την κυβέρνηση.

Βεβαίως η συνάντηση χρονικά συμπίπτει και με τη συζήτηση για τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου, μια συζήτηση πάντως που ασπάζεται τη σημειολογία της ημέρας του αγίου Βαλεντίνου. Δηλαδή καλεί να δείξουν αγάπη και όσοι διαφωνούν με τον συγκεκριμένο γάμο, και να τον εγκρίνουν. Δεν το βλέπω πιθανό, αλλά εν πάση περιπτώσει… Η δική μου άποψη επί του προκειμένου είναι ότι δεν έπρεπε να ψηφιστεί σχετικός νόμος, πριν ερωτηθούν οι συμπέθεροι, που δεν είμαι βέβαιος ότι και τα τέσσερα μέλη -εκτός κι αν έχει αποδημήσει κανείς από την τετράδα- θα συμφωνούσαν για τα στέφανα.

Τέλος πάντων, αυτό που έχει σημασία είναι ότι έχουμε δύο κορυφαίες διαβουλεύσεις. Μακάρι να έχουν καλό αποτέλεσμα, τουλάχιστον η πρώτη, που έχει να κάνει και με τη διατροφή μας. Βεβαίως έχω κάποιες απορίες και για τις δύο περιπτώσεις. Όσον αφορά τις ενισχύσεις των αγροτών, αν ελέγχεται πού κατευθύνονται. Δεν θέλω να θυμηθώ άλλες εποχές, ίσως και όχι τόσο μακρινές, γιατί κάποιο πολιτικό πουλάκι μού σφύριξε ότι είχαμε και σχετικά πρόσφατα περιστατικά που ενισχύσεις πήγαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Αρκετά όμως με το όργωμα, ώστε να διατυπώσω την απορία που μου την υπέβαλε περινούστατος και ιδιαιτέρως εγγράμματος συνάδελφος. «Γιατί λένε “γάμος ομοφύλων” και όχι ομοφυλοφίλων; Ομόφυλος είμαι κι εγώ με τον αδελφό μου και τον ξάδελφό μου, που δεν έχουμε καμιά άλλη ιδιαιτερότητα. Το ομοφυλόφιλος θα προσδιόριζε καλύτερα και ευκρινέστερα την πραγματική ουσία του θέματος που έχει δημιουργηθεί». Τι του απάντησα; Εντάξει, μωρέ… Μη τα θίξουμε τα παιδιά και μας πούνε και ρατσιστές!

Δημοσιεύητηκε στην Απογευματινή στις 14 Φεβρουαρίου