Πήγε ο λαός και ψήφισε.

Το αποτέλεσμα γνωστό και εντυπωσιακό, αν σκεφτεί κανείς ότι με σύστημα απλής αναλογικής παρ’ ολίγον να επιτευχθεί αυτοδυναμία! Έτσι αποφάσισε ο λαός. Διότι στις Δημοκρατίες ο λαός αποφασίζει. Μέχρις εδώ καλά. Μέχρι και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχάρη τον νικητή. Αλλά ενώ ο πολιτικός κόσμος της αντιπολίτευσης αποδέχθηκε το αποτέλεσμα, αποδεχόμενος την κρίση του λαού, χωρίς να τον βρίσει για τις επιλογές του, βγήκαν κάποιοι που αυτοπροσδιορίζονται ως... καλλιτέχνες και άρχισαν να βρίζουν στην ουσία τους πολίτες που ψήφισαν έτσι όπως νόμιζαν. Και ο ελλοχεύων φασισμός στις αντιλήψεις αυτές των συγκεκριμένων «καλλιτεχνών» αποκαλύπτεται από την αντίληψη που έχουν.

Ότι δημοκρατική εξέλιξη είναι αυτή που νομίζουμε εμείς και ότι όλα τα άλλα που δεν μας αρέσουν είναι αντιδημοκρατικά, φασισμός, χούντα και δεν ξέρω τι άλλο. Μία κυρία είπε για τον λαό που ψήφισε «ότι είμαστε άξιοι της μοίρας μας» π.χ. Και θα μου πείτε: Καλά, τι σε κόφτει εσένα; Δίνεις αξία σε αυτά που λένε αοιδοί των «σκυλάδικων» και άγνωστοι κομπάρσοι σε τηλεοπτικά σίριαλ; Ποιοι είναι αυτοί που μίλησαν; Η Κάλλας και ο Μοδινός; Ο Δημήτρης Μητρόπουλος; Ο Κουν; Ο Χατζιδάκις; Ο Χορν και η Λαμπέτη; Ο Λογοθετίδης και ο Αυλωνίτης;

Κάτι ήξερε ο Διονύσης Σαββόπουλος που δεν θέλει να είναι στην ίδια συνομοταξία με αυτούς. Κακώς, μάλιστα, παίρνουμε τοις μετρητοίς τις ανοησίες τους. Διδακτικό γι’ αυτό που νομίζουν ότι είναι, αποτελεί το ακόλουθο αυθεντικό περιστατικό: Ένας φέρελπις συγγραφέας επί πολλές ημέρες χαιρετούσε στον δρόμο τον Άγγλο συγγραφέα Σόμερσετ Μομ, λέγοντάς του, «καλημέρα, κύριε συνάδελφε...».

Μέχρι που ο Μομ δεν άντεξε και του είπε: Καλημέρα σας. Είστε κι εσείς φίλαθλος;!!!

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 28/5