ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ πολύ καιρό και τελικά το πέτυχαν. Ο στόχος τους από τον Σεπτέμβριο του 2022 που ξεκίνησαν το επαίσχυντο εγχείρημά τους ήταν να συκοφαντήσουν τη χώρα και να την καταστήσουν έκθετη στην Ευρώπη και διεθνώς για το επίπεδο και τις προδιαγραφές του κράτους δικαίου. Κινούμενοι στις «σκιές», μη δίδοντάς τους την πρέπουσα σημασία ούτε η κυβέρνηση ούτε οι κρατικές και διπλωματικές υπηρεσίες της χώρας, ούτε η θεσμική Δικαιοσύνη και φυσικά οι Έλληνες πολίτες, προσπαθούσαν να στηρίξουν ένα οικοδόμημα συκοφαντίας. Ο λόγος για τους ευρωβουλευτές που έχουν εκλεγεί με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιοι από αυτούς έχουν ακολουθήσει τη διάσπαση μετά την εκλογή Κασσελάκη, και του ΠΑΣΟΚ, που «δούλεψαν» για να δομήσουν και να αποκτήσει υποστήριξη το προ ελάχιστων 24ώρων ψήφισμα εναντίον της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο. Τι λέει το ψήφισμα αυτό; Ότι η Ελλάδα διοικείται από ένα περίπου στυγνό αυταρχικό καθεστώς στην καρδιά της Ευρώπης, όπου η κυβέρνηση διορίζει και ελέγχει τη Δικαιοσύνη, σχεδόν την τρομοκρατεί, το Κοινοβούλιο λειτουργεί σε περίπου δημοκρατική αναστολή (Εξεταστική για Τέμπη και υποκλοπές), ο Τύπος είναι σε διωγμό όπως και οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενίοτε εκτελούνται στους δρόμους (περίπτωση Καραϊβάζ), στην καλύτερη περίπτωση χρηματοδοτούνται από το κράτος για να γράφουν υπέρ του καθεστώτος (περίπτωση «λίστας Πέτσα» ). Επίσης, Ανεξάρτητες Αρχές τελούν σε αναστολή και τίμιοι δημοκράτες αξιωματούχοι διώκονται ή απολύονται (ΑΔΑΕ, Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Ράμμος κ.λπ.) και τέλος οι υπηρεσίες και τα Σώματα Ασφαλείας στον «ελεύθερο χρόνο» τους, όταν δηλαδή δεν υποκλέπτουν τις επικοινωνίες αξιωματούχων και πολιτών, πνίγουν λαθρομετανάστες στη θάλασσα (περίπτωση Πύλου) ή τους σκοτώνουν στα βουνά στη γραμμή των χερσαίων συνόρων. Αν μάλιστα ξεφύγουν κάποιοι από αυτούς και περάσουν στην επικράτεια κινδυνεύουν να συλληφθούν και να βασανισθούν στα αστυνομικά τμήματα και τις φυλασσόμενες δομές, εφόσον αυτοί δεν λείπουν επιβλέποντας εγκλήματα κοινωνικού ρατσισμού (περίπτωση Ζακ Κωστόπουλου).

ΑΥΤΗ είναι η Ελλάδα για τους κεντροαριστερούς και τους αριστερούς εκπροσώπους της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που με εισαγγελέα την απερίγραπτη από κάθε άποψη Ολλανδή ευρωβουλευτή Σοφί Ιντ Βελντ, βρέθηκε στο «στόχαστρο» και δικάστηκε η πρόσφατα δημοκρατικά εκλεγμένη ηγεσία της περίπου ως «εγκληματίες πολέμου» εν καιρώ ειρήνης. Το ψήφισμα, αφού οργανώθηκε και δομήθηκε κομμάτι κομμάτι ως προς το περιεχόμενό του σε διάφορες περισπούδαστες επιτροπές και δομές, άγνωστες στον μέσο Έλληνα, αλλά σπουδαίες για τη «νέα τάξη» της παγκοσμιοποίησης και του αυθαίρετου «δικαιωματισμού» των ανοιχτών συνόρων και της κυριαρχίας κάθε τύπου περιθωριακών μειονοτήτων, τύπου LIBE, PEGA, τελικά πήρε 330 ψήφους υπέρ από τις ευρωομάδες των Σοσιαλιστών, Φιλελευθέρων (Renew), Αριστερών, Πρασίνων και κάποιων ελάχιστων από το ΕΛΚ, όπου εντάσσεται και η Νέα Δημοκρατία, έναντι 254 κατά. Φυσικά, πρωτοστατούσαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, αλλά οι «πονηροί», ανεξάρτητοι πλέον Στ. Κούλογλου και Δ. Παπαδημούλης, που πρωταγωνίστησαν στο μακρύ αυτό παρασκήνιο απουσίαζαν. Όπως όμως και ο κ. Μεϊμαράκης, ως μη ώφειλε, από τη ΝΔ, αλλά και ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μ. Βέμπερ, που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα. Είναι ενδιαφέρον ότι το ΚΚΕ ψήφισε «παρών» και ο ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης καταψήφισε. Σημαντικές οι παρεμβάσεις από τις ευρωβουλευτίνες Ασημακοπούλου και Βόζεμπεργκ, που σήκωσαν τους τόνους στο Ευρωκοινοβούλιο απέναντι στη «συκοφαντία».

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, το ψήφισμα περιέχει το σύνολο της επιχειρηματολογίας και των προσεγγίσεων ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές και μέρος της πλατφόρμας ΠΑΣΟΚ, που καταψήφισαν οι Έλληνες πολίτες στις εθνικές εκλογές. Έχει στόχο να παρουσιάσει τον πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, περίλαμπρο ηγέτη της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς, ως έναν ακόμη αυταρχικό Όρμπαν ή συνέχεια του προηγούμενου πρωθυπουργού της Πολωνίας. Ταυτόχρονα, επιδιώκει την επιβολή «μνημονίων» στην Ελλάδα από την Κομισιόν -με την εμπλοκή της Europol και Ευρωπαίων δικαστών- σε θέματα ασφάλειας, δικαιοσύνης και λειτουργίας των θεσμών, και διατηρεί ως τελικό στόχο να υπάρξει δέσμευση κονδυλίων από τα ευρωπαϊκά ταμεία συνοχής, όπως στην περίπτωση της Ουγγαρίας, ως κυρώσεις, πετυχαίνοντας έτσι να «αμαυρώσει» το προφίλ Μητσοτάκη και να δημιουργήσει νέα δεδομένα για τις ευρωεκλογές.

*Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»