Τα πρόσωπα που διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα για την Ευρωβουλή και θα θέσουν υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές του Ιουνίου διεκδικώντας έναν σταυρό προτίμησης από τους πολίτες αναζητεί η Πειραιώς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες συζητήσεις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, θέλοντας να βρει τους υποψηφίους που θα μπορούν να μιλήσουν σε ένα ευρύ ακροατήριο. Άλλωστε, όπως έχει επισημάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το στοίχημα στις ευρωκάλπες θα είναι σύνθετο: από τη μία πλευρά να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα του τόπου και από την άλλη να εκλεγούν στελέχη με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, που θα δυναμώσουν την εθνική φωνή.
Διαβάστε ακόμα: Οι εκτιμήσεις Μητσοτάκη για εννιά ευρωβουλευτές, το πόρισμα της Interpol για Λαβράνο και το ένα ευρώ που "έκοψε" ο Παπανικολάου της Mig


Νέα Δημοκρατία: Τα πρώτα χρίσματα για την Ευρωβουλή

Όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του powergame.gr με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση του προέδρου Μητσοτάκη με την πρώην υπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου«το Μαξίμου έχει αρχίσει να ζεσταίνει τις εκλογικές… μηχανές εν όψει των Ευρωεκλογών. Για να ακριβολογώ, ο πρωθυπουργός ξεκίνησε να βλέπει κόσμο, δίνοντας τα πρώτα χρίσματα σε πρόσωπα που θα κληθούν να στελεχώσουν το "γαλάζιο" ευρωψηδέλτιο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βig Mouth «εκ νέου υποψήφιοι αναμένεται να είναι τέσσερις εν ενεργεία ευρωβουλευτές. Ο λόγος για τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Στέλιο Κυμπουρόπουλο και Ελίζα Βόζεμπεργκ», ενώ όπως αναφέρει η στήλη «η τελευταία αποτελεί εξαίρεση στον (άγραφο) κανόνα που θέλει τους ευρωβουλευτές μετά το πέρας των δύο θητειών να "αποστρατεύονται". Ο αρχηγός Κυριάκος, που εκτιμά τη Βόζεμπεργκ, συναντήθηκε μαζί της πριν από έναν μήνα και εκεί φάνηκε ότι θα της δώσει εκ νέου το χρίσμα».

Οι «κομμένοι» της ευρωλίστας

Στο ρεπορτάζ του Big Mouth αποκαλύπτονται και τα ονόματα που έχουν παρει... την άγουσα προς τα αποδυτήρια.«Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα δύο εκ των νυν ευρωβουλευτών της ΝΔ, οι Μανώλης Κεφαλογιάννης και Μαρία Σπυράκη, πιέζουν προκειμένου να είναι εκ νέου υποψήφιοι, ο πρόεδρος Μητσοτάκης έχει καταλήξει να τους δείξει την την άγουσα προς τα αποδυτήρια», αναφέρει χαρακτηριστικά το Big Mouth, συμπληρώνοντας: «Το αυτό ισχύει και για τον Θόδωρο Ζαγοράκη, όπως φυσικά και για τον διαγραμμένο εδώ και καιρό από τη ΝΔ Γιώργο Κύρτσο, ο οποίος ήδη φλερτάρει με την ιδέα να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη».

Και οι υποψηφιότητες των Τσιόδρα, Κοντοζαμάνη, Δούνια, Αγγελόπουλου, Υδραίου

Το ενδιαφέρον για την ευρωλίστα της Νέας Δημοκρατίας, όμως, εστιάζεται στα νέα πρόσωπα. Σύμφωνα με το Big Mouth «έχουν "κλειδώσει" οι υποψηφιότητες των προερχόμενων από την Κεντροαριστερά Πύρρου Δήμα, Εύης Χριστοφιλοπούλου και φυσικά του "δικού" μας Δημήτρη Τσιόδρα, ο οποίος "οργώνει" την Επικράτεια. Με την ευκαιρία, να σας πω ότι δεν αποκλείω τη Δευτέρα, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, στην οποία θα μιλήσει ο πρόεδρος Μητσοτάκης, να δούμε να ανακοινώνεται εμμέσως η υποψηφιότητά του».

Και συνεχίζει η στήλη: «Από κει και πέρα, σχεδόν κλεισμένη θα πρέπει να θεωρείται (πλέον) η συμμετοχή του Γιώργου Αυτιά, ενώ αναμένεται να είναι και ο Ναπολέων Μαραβέγιας, ο οποίος διεκδίκησε στις εθνικές εκλογές την έδρα της Κεφαλονιάς. Επίσης, εντόνως ακούγεται το όνομα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου, όπως και αυτό του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη, αν και εσχάτως μου φαίνεται ότι έχει αρχίσει να χάνει έδαφος.

Απεναντίας, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, της πρώην βουλευτίνας Νόνης Δούνια, του πρώην δημάρχου Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλου, όπως και της πρώην δημάρχου Κέρκυρας, Μερόπης Υδραίου».

Μάλιστα για τα σίγουρα πρόσωπα της «γαλάζιας ευρωλίστας αναφέρει: «Να σας πω ότι εκτός από τη Χριστοφιλοπούλου χθες πέρασαν το κατώφλι του Μαξίμου η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Βασίλης Κοντοζαμάνης. Τις επόμενες μέρες ο πρόεδρος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντήσει τον συναγωνιστή Αυτιά, όπως και τη Νόνη Δούνια, η οποία ήδη έχει συναντηθεί με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο».

Διαβάστε αναλυτικά στη στήλη Big Mouth