Στο γνωστό έργο του, Ταρτούφος ή οι υποκριτές, ο Μολιέρος περιγράφει πως ο Ταρτούφος έχει γοητεύσει με τις υποκριτικές επιδείξεις ευσέβειας σε τέτοιο βαθμό τον Οργκόν, έναν πλούσιο Παριζιάνο αστό, που ο Οργκόν θέλοντας να υπερασπιστεί την αθωότητα του προστατευόμενού του Ταρτούφου φτάνει ως το σημείο να διώξει από το σπίτι τον γιο του, να τον καταραστεί, να τον αποκληρώσει και με συνοπτικές διαδικασίες να γράψει όλη του την περιουσία στον Ταρτούφο.
Μπορεί στο έργο του Μολιέρου το τέλος να είναι καλό για την οικογένεια του Οργκόν και στο πρόσωπο του Μονάρχη να έλαμψε η δικαιοσύνη στη περίπτωση της Νέας Δημοκρατίας όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.


Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε να ασκείτε κριτική από μεριάς στελεχών της παράταξης για την στάση του Αντιπροέδρου Άδωνι Γεωργιάδη να κάνει τι; Να υπερασπιστεί την θητεία του ως υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 2012 – 2014.

Κορύφωση αυτής τις «κίνησης» ήταν οι δηλώσεις του πρώην υπουργού κ. Βλάχου που λίγο πολύ καλεί τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ να διαβάσει τις αρχές και την ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης και να παραιτηθεί της θέσης του έως ότου διαλευκανθεί η υπόθεση. Και όλα αυτά από τον υφυπουργό Ανάπτυξης που είχε την ευθύνη τιμολόγησης φαρμάκων προς τον υπουργό που επι των ημερών του η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε κατά 3,3 δις ευρώ. Ω, ποία υποκρισία!


Κυρίες και κύριοι της παράταξης που ξαφνικά τις τελευταίες μέρες ξεσπαθώσατε κατά του Αντιπροέδρου που είσαστε κοντά τρία χρόνια που η χώρα μαστίζεται από την Πρώτη φορά αριστερά; Που είστε στις καθημερινές μάχες για τις αξίες της παράταξης; Ποιος από εσάς μπήκε στη Βουλή των Ελλήνων κρατώντας στο ένα χέρι τα απομνημονεύματα του Ν. Ζέρβα, ιδρυτή του ΕΔΕΣ και στο άλλο τη βιογραφία της Μάργκαρετ Θάτσερ όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να πάει στη βουλή κρατώντας βιβλίο για τον Άρη Βελουχιώτη;

Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι ενωμένη και πρέπει με ενότητα να απαντήσει σε όλη αυτή τη σκευωρία. Στρέψτε λοιπόν τα πυρά σας προς την κυβέρνηση και ενώστε τις δυνάμεις σας με την παράταξη. Αλλιώς οι πολίτες θα σας προσπεράσουν και θα βρεθείτε στο περιθώριο. Η φύση μας έχει αποδείξει πως μισεί τα κενά και πως κανείς μας δεν είναι αναντικατάστατος.


Ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης ως άλλος Μολιέρος απέδωσε δικαιοσύνη και χάραξε το δρόμο. Ας συνταχθούμε δίπλα του και ας δώσουμε μαζί τη μάχη.