Τελικά οι εκλογές αυτές διαλύουν πολλούς μύθους.

Οι καταγγελίες κατά Γεωργούλη γκρέμισαν τη δήθεν ευαισθησία της Αριστεράς απέναντι σε υποθέσεις δικαιωμάτων των γυναικών, μιας και μας θύμισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε παλαιότερες περιπτώσεις, ιδιαίτερα αυτή του πρεσβευτή της Βενεζουέλας. Οι υποψηφιότητες Πολάκη και Παππά γκρέμισαν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς, αφού ο κ. Τσίπρας δεν τόλμησε να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων πρόσωπα καταδικασμένα από τη Δικαιοσύνη και πρόσωπα που προκάλεσαν με την πολιτική τους τοξικότητα και τον διχαστικό τους λόγο.

Ο χαρακτηρισμός του υποψήφιου του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστού από την υπόθεση Κοσκωτά, Γιάννη Μαντζουράνη, ότι οι δικαστές που καταδίκασαν τον Παππά διέπονται από τη νοοτροπία Τσαουσέσκου, γκρέμισε και τον μύθο για σεβασμό στους θεσμούς. Τις τελευταίες ημέρες όμως διαλύθηκαν και άλλοι μύθοι της Αριστεράς. Εκείνο, όμως, που κάποιοι δεν περίμεναν είναι ότι τη στιγμή που ένας υπουργός, ο Θάνος Πλεύρης, και τα μικρά παιδιά του δέχονται επίθεση, το κόμμα που κόπτεται για τη Δημοκρατία δεν έβγαλε μια καταγγελτική ανακοίνωση εναντίον των δραστών. Την ίδια μέρα, ο Ρουβίκωνας στοχοποίησε το σπίτι ενός ακόμα στελέχους της ΝΔ, του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Σε ό,τι αφορά την επίθεση εναντίον του κ. Πλεύρη και της οικογένειάς του, το μόνο που έχει να πει κάποιος είναι ότι δεν επρόκειτο για αριστεριστές, όπως ανακοινώθηκε. Για φασίστες πρόκειται. Γιατί μόνο φασίστες ενεργούν κατ’ αυτόν τον τρόπο. Σε ό,τι αφορά δε τη νέα επίθεση του Ρουβίκωνα, εύλογα ανακύπτει το ερώτημα, γιατί στοχοποιούνται μόνον όσοι «εκνευρίζουν» τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε πολιτικοί του αντίπαλοι είναι αυτοί είτε δημοσιογράφοι;

Τέλος, η απροθυμία του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στον Άρειο Πάγο υπόμνημα σε βάρος του κόμματος του Κασιδιάρη, όπως έπραξαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει όσα ελέγοντο σε βάρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όταν μαζί με τη Χρυσή Αυγή έριξαν την κυβέρνηση Σαμαρά, στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ψήφιζαν από κοινού την απλή -αλλά δόλια κατά της πολιτικής σταθερότητας- αναλογική. Τα συνεταιράκια αποκαλύπτονται... «Όμοιος ομοίω αεί πελάζει»… Και πράγματι η αλήθεια είναι ότι «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ στις 3/5