Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Την ώρα που πολλοί βουλευτές της ΝΔ, ετοιμάζονται για εκλογές, για την περίπτωση που δεν θα υπάρξει συμφωνία, υπάρχει έντονος ο φόβος σε μια μεγάλη μερίδα κοινοβουλευτικών της ΝΔ, που έχουν ασκήσει κριτική μετά την 25η Ιανουαρίου, πως ο Σαμαράς θα πειράξει τις... λίστες! Και αυτό γιατί αν πάμε σε εκλογές, αυτές θα γίνουν όχι με σταυρό, αλλά με λίστα και υπάρχει έντονη η αγωνία για το αν ο πρόεδρος της ΝΔ, που έχει και το μαχαίρι και το καρπούζι, θα επιλέξει τους... ίδιους στην.... ίδια θέση της λίστας!

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός, ότι ο Αντώνης Σαμαράς, μπορεί να κάθεται ακόμα στην καρέκλα του, με τις ευλογίες του Καραμανλή, καθώς όπως λέει το ρεπορτάζ ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ λέει "αφήστε τον Αντώνη εκεί" , αλλά γνωρίζει πολύ καλά, πως αυτό έχει ημερομηνία λήξης. Αν όμως η νέα Κ.Ο της ΝΔ που θα προκύψει από τυχόν νέες εκλογές, είναι πιο συμπαγής από την τωρινή, τότε ο Σαμαράς θα είναι πιο δύσκολο να φύγει από την ΝΔ, ακόμα και αυτό το επιθυμεί ο ίδιος ο Καραμανλής. 

Με δύο λόγια ο Σαμαράς, γνωρίζει καλά, πως αν γίνουν εκλογές, θα έχει μία χρυσή ευκαιρία, να κάνει την ΝΔ τελείως δικό του κόμμα και  να αφήσει τους καραμανλικούς να... χτυπιούνται μόνοι τους, εκτός Βουλής.  Αυτή θα είναι και η... εκδίκηση του μεσσήνιου πολιτικού στον Καρμαναλή, για την στήριξη του τελευταίου , έστω μέχρι πρότινος, στον Αλέξη Τσίπρα. 

ΑΞΙΖΕΙ: Ο Σαμαράς πίστευε πως ελέγχει απόλυτα και την σημερινή, την μικρότερη στην ιστορία Κ.Ο της ΝΔ, αλλά τα πεπραγμένα της πλειοψηφίας από τις 25 Ιανουαρίου δείχνουν το αντίθετο.