Από τη στιγµή που ο Χατζηδάκης οδεύει προς το υπουργείο Οικονοµικών, µένει κενός ο θώκος του υπουργού Εξωτερικών (βλέπετε, έπαιζε δυνατά το όνοµα του υπουργού Κωστή) και παράλληλα (όπως ακούγεται) ανοίγει διάπλατα ο δρόµος για τον Γιώργο Γεραπετρίτη, που, όπως πληροφορούµαι, δεν έχει κρύψει (ακόµα και στον πρώην πρωθυπουργό) την επιθυµία του να ηγηθεί της ελληνικής διπλωµατίας σε µια κρίσιµη χρονική περίοδο.

Οπως αντιλαµβάνονται και οι πλέον αδαείς, το ΥΠ.ΕΞ. ενδεχοµένως και να αποτελεί την πιο δύσκολη άσκηση στη διαδικασία συγκρότησης του επόµενου Υπουργικού Συµβουλίου. Παρά ταύτα, και στην περίπτωση που τελικώς αποφασιστεί ότι δεν κρίνεται αναγκαία η παρουσία Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίµου, τότε το επικρατέστερο χαρτοφυλάκιο για να «µετακοµίσει» ο καθηγητής (που κατά κοινή οµολογία έβαλε γερή πλάτη τα προηγούµενα τέσσερα χρόνια) είναι αυτό του Εξωτερικών. Μάλιστα, οι γνωρίζοντες το σχετικό παρασκήνιο αναφέρουν ότι επ’ αυτού έχει γίνει και µια πρώτη συζήτηση, κυρίως σε επίπεδο προτεραιοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση, εσείς κρατήστε την πληροφορία για το ΥΠ.ΕΞ. και τον Γεραπετρίτη. Αλλωστε, πληροφορία είναι και όχι φασολάδα, για να επιφέρει πρήξιµο,

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 22/6