Ο Ολυμπιακός του ωραίου ποδοσφαίρου φώναξε και πάλι «παρών» διαλύοντας την αντίσταση του μαχητικού Πανιωνίου με εντυπωσιακό ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ομάδα του λιμανιού πέτυχε σπουδαία νίκη με 4-0, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ σε ένα... εκρηκτικό εικοσάλεπτο (68'-87'), έχοντας μάλιστα πολλές ακόμα ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα.

Και πρέπει εδώ να επισημανθεί πως για ένα ακόμα ματς οι ερυθρόλευκοι είδαν έναν διαιτητή, αυτή την φορά τον Κοτσάνη, ν’ αρνείται να καταλογίσει πεντακάθαρο πέναλτι σε χέρι του Ντομίνγκες στο 51′ και ενώ το παιχνίδι ήταν στο 0-0.

Όταν ένας διαιτητής δεν δίνει πέναλτι σε φάση που αμυντικός κάνει αυτή την κίνηση με το χέρι παίζοντας… βόλεϊ, τότε δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να πει κάποιος για τον πόλεμο που κάνει η… εξυγίανση στον Ολυμπιακό.Οι ερυθρόλευκοι όμως είναι ομάδα που έχει μάθει πλέον να κερδίζει και τους διαιτητές. Το έκανε λοιπόν και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, αν και στο πρώτο μέρος χρειάστηκε πολύτιμη συμβολή του Ζοσέ Σα.

Ο τερματοφύλακας των πειραιωτών είχε δύο πολύ καλές αποκρούσεις (η πρώτη σε τετ α τετ με τον Καμαρά) διατηρώντας ανέπαφη την εστία του, σε φάσεις που ο Πανιώνιος βρέθηκε κοντά στο γκολ. Και ήταν πολύ σημαντικό για τους πειραιώτες ότι ο Πορτογάλος τερματοφύλακας έδειξε σε ετοιμότητα. Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο, σ’ ένα παιχνίδι που δεν αγωνίστηκαν οι τιμωρημένοι Γκιγιέρμε, Φορτούνης και ο Ομάρ έγινε αλλαγή πριν συμπληρωθούν 15 λεπτά αγώνα.

Ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο για να ανοίξει το σκορ, κυρίως με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, αλλά και ο τερματοφύλακας του Πανιωνίοπυ, Κότνικ είπε «όχι» σε αρκετές περιπτώσεις στους παίκτες του Ολυμπιακού.

Ξέσπασμα σε είκοσι λεπτά 

Μέχρι το 68' ήταν όλα στην λεπτή ισορροπία του 0-0. Μια ενέργεια του Βασίλη Τοροσίδη τα άλλαξε όλα… Μια κούρσα από τα παλιά στον δεξιό διάδρομο και ένα παράλληλο γύρισμα από εκείνα που όταν έχεις δύο σέντερ φορ στην αντίπαλη περιοχή πρέπει να καταλήγουν στα δίχτυα. Όπως και έγινε… Εκεί ήταν που άλλαξαν όλα. Εκεί έγινε η περιπέτεια.. .κατηφόρα.

Ακολούθησε ένα εκπληκτικό «ψαράκι» του Γκερέρο (74') που κλείδωσε το τρίποντο για τους πειραιώτες με τον Ισπανό να κάνει το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Το γκολ του MVP της αναμέτρησης, Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου στο 79' από πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και το γκολ του Βούκοβιτς (86') διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για τους ερυθρόλευκους. 

Ο Ολυμπιακός πήρε μια νέα σημαντική νίκη και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα της αυριανής αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι οι πειραιώτες έπαιξαν και κόντρα στον Πανιώνιο πολύ καλό ποδόσφαιρο, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, παρουσιάζοντας εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας τόσο από τον άξονα όσο και από τα δύο άκρα.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί (14' Τοροσίδης), Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Καμαρά, Νάτχο, Ποντέσε, Χριστοδουλόπουλος (80' Ντίας), Γκερέρο, Χασάν (83' Σολδάνο).

Πανιώνιος (Ακης Μάντζιος): Κότνικ, Ντομίνγκες, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Οικονομίδης (80' Σπιριντόνοβιτς), Κότσιτς, Κόρμπος (55′ Μανθάτης), Μακρύλλος, Σίντι Αλί, Τσιλούλης, Καμαρά (75' Μίκο),