Ο Ιμπραΐμοβιτς τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές, ο Τάιρον Μινγκς με πέντε. Ο αμυντικός της Μπόρνμουθ θα εκτίσει ποινή αποκλεισμού από τα πέντε προσεχή ματς της ομάδας του λόγω της βίαιης συμπεεριφοράς που επέδειξε στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την περασμένη εβδομάδα. Όπως ανακοινώθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας η τιμωρία στον παίκτη επιβλήθηκε μετά την ακροαματική διαδικασία στην ανεξάρτητη ρυθμιστική επιτροπή (Independent Regulatory Commission).

Ο Μινγκς και ο Ιμπραΐμοβιτς κατηγορήθηκαν μετά από σύγκρουση που είχαν στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου (1-1) στο Ολντ Τράφορντ. Ο Σουηδός επιθετικός της Γιουνάιτεντ αποδέχτηκε την κατηγορία και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών, γεγονός που θα τον κρατήσει εκτός από τον προημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας με την Τσέλσι την εερχόμενη Δευτέρα.

Ο παίκτης της Μπόρνμουθ «προσγειώθηκε» με τις τάπες στο κεφάλι του Ιμπραΐμοβιτς λίγο πριν το ημίωρο, με αποτέλεσμα ο Σουηδός να αντιδράσει και να χτυπήσει με τον αγκώνα του τον αντίπαλο. τα περιστατικά αυτά δεν έγιναν αντιληπτά από τους διαιτητές και τον τέταρτο, αλλά φάνηκαν καθαρά στο βίντεο της αναμέτρησης.

Η Μπόρνμουθ εξέφρασε την απογοήτευσή της με την απόφαση της FA, προβάλλοντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε «το εξαιρετικό βιογραφικό του παίκτη σε πειθαρχικά παραπτώματα»: «Ο Μινγκς δεν είχε αποβληθεί σε 75 αγώνες ως επαγγελματίας, βλέποντας μόνο 13 κίτρινες κάρτες με την τελευταία τον Απρίλιο του 2015» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του συλλόγου.