Βράδυ ονείρωξης έζησαν στο "Γκούντισον Παρκ" οι φίλοι της Έβερτον, η οποία νίκησε 2-0 τη Λίβερπουλ στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 29η αγωνιστική της Premier League. Το παιχνίδι ήταν... φουλ του άσου για τα "ζαχαρωτά". Νίκησαν την προαιώνια αντίπαλο, μία απόλαυση που στο παρελθόν ήταν πολύ πιο συνήθης από ό,τι την τελευταία 10ετία. Πήραν τους τρεις βαθμούς, με τους οποίους έφτασε τους 33 συνολικά, οκτώ περισσότερους από τη 18η Λούτον, η οποία αυτήν τη στιγμή υποβιβάζεται. Επιπλέον, έδωσαν στη Λίβερπουλ τον... κόλαφο, ο οποίος φαίνεται ότι την αφήνει, σε μεγάλο βαθμό, εκτός διεκδίκησης τίτλου. 

Έβερτον-Λίβερπουλ: Έχασε φυσιολογικά


Η Λίβερπουλ έμεινε στους 74 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει 72, ωστόσο με δύο παιχνίδια λιγότερα, που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα την περάσει στη βαθμολογία. Οι "πολίτες" παίζουν εκτός έδρας με την Μπράιτον την Πέμπτη 25 Απριλίου (22:00). 

Η Έβερτον ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίωρο, της δόθηκε πέναλτι σε ανατροπή του Άλισον στον Κάλβερτ-Λιούιν μόλις στο 3', που ο VAR πήρε πίσω, ενώ ο τελευταίος είδε τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα να αποκρούει κεφαλιά του στο 17'. 

Το γκολ που έβαλαν τα "ζαχαρωτά" στο 27', με κοντινό σουτ του Μπράνθγουεϊτ, ελέγχθηκε από τον VAR και διαπιστώθηκε πως ήταν σύννομο. Η Λίβερπουλ είχε τις δικές της ευκαιρίες, αλλά ο Πίκφορντ αρνήθηκε στον Νούνιες (σε μια εκτέλεση ανώριμη) και τον Λούις Ντίας πριν βγει το ημίχρονο. 

Στο 58' έγινε το 2-0, με την κεφαλιά του Κάλβερτ-Λιούιν ύστερα από το κόρνερ του Μακνίλ. Η Λίβερπουλ ήθελε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όμως το σουτ του Λούις Ντίας βρήκε το δοκάρι. Στο 84', ο Γιούργκεν Κλοπ έβαλε τον Κώστα Τσιμίκα στο παιχνίδι.