Η PGMOL κινδυνεύει να "ανατινάξει" το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, την Premier League στον... αέρα! Η Νότιγχαμ Φόρεστ που "μάχεται" για τη σωτηρία της στα... μεγάλα σαλόνια ηττήθηκε με 2-0 από την Έβερτον στο "Γκούντισον Παρκ" και "φωνάζει" για τη διαιτησία και συγκεκριμένα για τρία πέναλτι που δεν της δόθηκαν. Μάλιστα, αν ρίξει κανείς μια πρόχειρη ματιά, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για πεντακάθαρες παραβάσεις, κάτι που δεν συγκίνησε ούτε τον διαιτητή αλλά ούτε και τον VARιστα ο οποίος δεν έστειλε καν τον ρέφερι να δει τις φάσεις στο monitor!

Φυσικά, αυτό προκάλεσε οργή στις τάξεις των "κόκκινων" που... παλεύουν να παραμείνουν στην πρώτη κατηγορία, ενώ έχει προκληθεί ο κακός χαμός με τον Γκάριλ Νέβιλ ο οποίος εξαπέλυσε πυρά κατά του Μαρκ Κλάτενμπεργκ που είναι και αναλυτής διαιτησίας της Νότιγχαμ για την κριτική που άσκησε κατά της διαιτησίας και υποστήριξε πως θα πρέπει να παραιτηθεί από τον ρόλο του. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που στη φετινή Premier League συζητιέται τόσο το κομμάτι της διαιτησίας για ξεκάθαρες παραβάσεις όπου οκ ολίγες φορές οι ομάδες έχουν εκφράσει τα παράπονα τους ενώ φαίνεται να υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και... σταθμά και μάλιστα με VAR. 

Premier League: Αναβρασμός στη Νότιγχαμ με τη διαιτησία, απασφάλισε ο Κλάτενμπεργκ

Η Νότιγχαμ Φόρεστ δεν κατάφερε να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα όπου ήταν και το ζητούμενο από το "Γκούντισον Παρκ", ηττήθηκε με 2-0 από την Έβερτον όμως "φωνάζει" για το γεγονός ότι δεν της δόθηκαν τρία πέναλτι τα οποία μάλιστα αφορούσαν όλα τον αμυντικό των "ζαχαρωτών, Άσλεϊ Γιανγκ. Αν δει κανείς τις φάσεις θα συνειδητοποιήσει ότι ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχαν παραβάσεις όμως ούτε ο διαιτητής ούτε ο VARιστας ασχολήθηκαν με τις διαμαρτυρίες.

Έβερτον - Νότιγχαμ Φόρεστ: 2-0 (MD 34, 21/04/2024)


"Τρεις κακές αποφάσεις. Τρία πέναλτι δεν μας δόθηκαν , το οποίο είναι τελείως απαράδεκτο. Προειδοποιήσαμε την PGMOL ότι ο VAR είναι οπαδός της Λούτον πριν από το παιχνίδι και εκείνοι δεν τον άλλαξαν. Η υπομονή μας έχει δοκιμαστεί πολλές φορές. Η Νότιγχαμ θα εξετάσει πλέον τις επιλογές τις από εδώ και πέρα", αναφέρει στην ανακοίνωση της η Νότιγχαμ.

 

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ τοποθετήθηκε μετά την ήττα της Νότιγχαμ Φόρεστ από την Έβερτον όπου στην στήλη του στην "Daily Mail" κατηγόρησε τόσο τον ρέφερι του ματς, Τέιλορ όσο και τον Άτγουελ για το γεγονός ότι δεν τον έστειλε να δει τις φάσεις στο μόνιτορ. Μάλιστα, τόνισε ότι η Νότιγχαμ είχε επικοινωνήσει με την PGMOL για τον ορισμό του Άτγουελ χαρακτηριζόντας τον ως οπαδό της Λούτον η οποία παλεύει με τους "κόκκινους" για την σωτηρία στα... μεγάλα σαλόνια.


"Αυτές οι καταστάσεις ήταν ακριβώς ο λόγος που η τεχνολογία βίντεο εισήχθη στην Premier League και ωστόσο, ο Άτγουελ δεν έστειλε τον Τέιλορ στην οθόνη του. Ήταν ένα χατ-τρικ με φωνές από τη διαιτητική ομάδα και, δυστυχώς για την Φόρεστ, μια συνέχεια μιας άδικης τάσης που εμπόδισε τον αγώνα επιβίωσης. 

Θα έχετε δει τη δήλωση που κυκλοφόρησε ο σύλλογος - πώς ήρθε σε επαφή η PGMOL για να προειδοποιήσει ότι δεν ήταν κατάλληλο για έναν οπαδό της Λούτον όπως ο Άτγουελ να παίξει έναν τόσο κεντρικό ρόλο σε έναν τεράστιο αγώνα που θα είχε αντίκτυπο στην κούρσα του υποβιβασμού.

Σίγουρα, δεν θα διακινδύνευα αυτή την κατάσταση αν ήμουν επικεφαλής των διαιτητών και όλα αυτά θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν η PGMOL είχε απλώς κάνει πιο έξυπνα ραντεβού. Οι διαιτητές δεν κάνουν λάθη εσκεμμένα, αλλά αυτό ήταν απίστευτο να το δεις. Γιατί ο Άτγουελ δεν έστειλε τον Τέιλορ στο μόνιτορ, μόνο αυτός θα ξέρει".



Η σφοδρή κριτική του Γκάρι Νέβιλ στον Κλάτενμπεργκ που ζητά την... παραίτηση του

Μετά από το tweet της Νότιγχαμ Φόρεστ για τη διαιτησία και τα τρία πέναλτι που δεν της δόθηκαν, ο Τζέιμι Κάραγχερ του Sky Sports εξέφρασε την εναντίωση του για τη κίνηση του συλλόγου ενώ τον λόγο πήρε και ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Γκάρι Νέβιλ ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ υποστηρίζοντας ότι πρέπει να παραιτηθεί.

Πρέπει να παραιτηθεί από τη δουλειά του στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Αν βλέπει αυτές τις λέξεις που αμφισβητούν την ακεραιότητα και ουσιαστικά αποκαλεί έναν διαιτητή του VAR απατεώνα επειδή υποστηρίζει έναν συγκεκριμένο σύλλογο, τότε υποστηρίζει αυτά που λέγονται και θα έχανε βασικά όλη την αξιοπιστία νομίζω με τους διαιτητές στο παιχνίδι. Θα πρέπει να παραιτηθεί απόψε και να αποστασιοποιηθεί από αυτή τη δήλωση, κατά τη γνώμη μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νέβιλ.


Απίστευτη καταγραυγή στον Γκάρι Νέβιλ από φιλάθλους όλων των ομάδων της Premier League

Πως έγινε δεκτή από την ποδοσφαιρική κοινωνία της Αγγλίας η τοποθέτηση του Γκάρι Νέβιλ; Τα σχόλια από φιλάθλους όλων των ομάδων που συνόδευσαν τη δημοσίευση του Sky Sports στο youtube, μιλάνε από... μόνα τους!

sxolia-1



Οι οργισμένοι Άγγλοι φίλαθλοι (όχι μόνο της Νότιγχαμ), κάνουν λόγο για ξεδιάντροπη αλλοίωση αποτελέσματος στο "Γκούντισον Παρκ" και για αποφάσεις που προκαλούν τη λογική. Κάποιοι χαρακτηρίζουν κλόουν τον πρώην άσο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ ένας οπαδός αναφέρει χαρακτηριστικά: "Να δούμε τι θα λέει ο Νέβιλ αν στο Euro παίζουμε Αγγλία - Γαλλία, ορίσει η UEFA Γάλλο διαιτητή και εκείνος δεν μας καταλογίσει τρία πεντακάθαρα πέναλτι".

sxolia-2