Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ έχουν αρκετά κοινά τη φετινή σεζόν και η μονομαχία τους ήταν ξεχωριστή. Οι δύο ομάδες που έχουν δεχθεί αφαίρεση βαθμών (-8 η Έβερτον, -4 η Νότιγχαμ) μονομάχησαν με φόντο μια νίκη που θα τους έδινε τεράστια ανάσα στη μάχη της παραμονής στην Premier League. Εν τέλει τα "Ζαχαρωτά" πήραν τη νίκη χάρη σε δύο "κεραυνούς" από Γκέγιε και ΜακΝίλ με τους "Φόρεστερς" να πληρώνουν την αστοχία τους σε αρκετά κομβικά σημεία της αναμέτρησης, ενώ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, μια σφοδρή σύγκρουση των Γκιμπς-Γουάιτ και Μπέτο τρόμαξε τους πάντες με τον Πορτογάλο να πέφτει αναίσθητος, όμως οι γιατροί έκαναν γρήγορα τη δουλειά τους και ο παίκτης αποχώρησε πάνω στο φορείο έχοντας τις αισθήσεις του.

Διαμαρτυρίες για πέναλτι και μοναδικές φάσεις για τη Νότιγχαμ, η Έβερτον βρήκε τα γκολ

Η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο μέρος, βρήκε στιγμές κοντά στην εστία του Πίκφορντ με τον διαιτητή να της αρνείται πέναλτι εις διπλούν. Σε μια αντεπίθεση όμως οι φιλοξενούμενοι άφησαν αρκετό χώρο στον Γκέγιε ο οποίος προχώρησε από τον άξονα και εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ το οποίο νίκησε τον Σελς. Στο 40' ο Γουντ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Πίκφορντ να πραγματοποιεί μια απίθανη επέμβαση.

Οι χαμένες ευκαιρίες και οι διαμαρτυρίες για πέναλτι συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Γκιμπς-Γουάιτ ήταν εκείνος που στο 60' σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει τελειώνοντας απογοητευτικά φάση τετ α τετ μπροστά από τον Πίκφορντ.

Αφού δε σκόραραν οι ίδιοι, τελικά δέχθηκαν το γκολ. Σε φάση παρόμοια με εκείνη του πρώτου γκολ, ο ΜακΝίλ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με "ξερό" σουτ έστειλε την μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Σελς ο οποίος για ακόμη μια φορά δεν μπόρεσε να αντιδράσει. 

"Τρομάρα" στο φινάλε με τον Μπέτο της Έβερτον, αποχώρησε από το γήπεδο έχοντας τις αισθήσεις του ο Πορτογάλος

Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού μια σύγκρουση κεφάλι με κεφάλι ανάμεσα σε Γκιμπς-Γουάιτ και Μπέτο έφερε δράματα στο "Γκούντισον Παρκ" καθώς ο επιθετικός της Έβερτον έπεσε αναίσθητος στο χορτάρι (σηκώθηκε κατευθείαν ο μέσος της Νότιγχαμ). Οι γιατροί ήταν πάνω από τον Πορτογάλο για περίπου 8 λεπτά. Ευτυχώς ο παίκτης έφυγε έχοντας τις αισθήσεις του πάνω στο φορείο, σηκώνοντας μάλιστα το χέρι του για να δείξει ότι είναι καλά.