Σε ένα παιχνίδι που στην ουσία ήταν αδιάφορο πριν τη σέντρα, Πανσερραϊκός και ΠΑΣ Γιάννινα προσέφεραν ένα παιχνίδι με γκολ και αρκετές φάσεις, τηρουμένων των αναλογιών. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πανηγύρισε τη νίκη με 2-1 (29' Τομάς, 45+4' Γουάρντα πεν. - 63' Κόντε πεν.) που τη φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας των Play-Out και κυρίως, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στην Super League. Αντίθετα η ομάδα του Γρηγορίου έπαιξε απλώς για την... τιμή της καθώς από τα χθεσινά αποτελέσματα ήξερε πως έχει υποβιβαστεί και μαθηματικά. 

Προηγήθηκε με δύο γκολ από το ημίχρονο ο Πανσερραϊκός, μείωσε ο ΠΑΣ Γιάννινα με πέναλτι του Κόντε

Οι Γιαννιώτες μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και απείλησαν πρώτοι με τον Κατσίκα να μπλοκάρει σουτ του Ροσέρο. Ο εξτρέμ του ΠΑΣ ήταν αρκετά δραστήριος στο πρώτο ημίχρονο και απείλησε εκ νέου την εστία του 24χρονου γκολκίπερ του Πανσερραϊκού με την μπάλα όμως να καταλήγει στο δοκάρι.

Από τα μισά του ημιχρόνου και έπειτα οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν να ισορροπούν την κατάσταση. Έτσι, στο 29ο λεπτό ο Τομάς ξόρκισε την κατάρα του και πέτυχε το παρθενικό του γκολ στη Super League, με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Ο Ουρουγουανός έπιασε ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής και νίκησε τον Αθανασίου.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι το πρώτο μέρος θα έληγε στο 1-0, ήρθε η ανατροπή του Αθανασίου στον Μπετανκόρ με τον Γκορτσίλα αρχικά να υποδεικνύει οφσάιντ αλλά εν τέλει να αλλάζει την απόφασή του μετά από παρέμβαση του VAR. Ο Γουάρντα ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον τερματοφύλακα των Γιαννιωτών.

Ο Πανσερραϊκός είχε ρίξει για τα καλά ταχύτητα στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό ο ΠΑΣ το εκμεταλλεύτηκε καθώς ο Λεό ανετράπη εντός περιοχής από τον Δεληγιαννίδη που πήγε λίγο ατσούμπαλα στη φάση. Ο Κόντε νίκησε τον Κατσίκα και μείωσε σε 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσουν λίγα λεπτά αργότερα όμως πρώτα ο Άλεξιτς και εν συνεχεία ο Γούλερι έσωσαν την ομάδα τους αποκρούοντας μπροστά από τον τερματοφύλακά τους.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που ήταν πιο δραστήριοι απειλώντας σε πιο τακτική βάση την εστία του Αθανασίου. Η "βρώμικη δουλειά" στο χώρο του άξονα θωράκισε την άμυνα των γηπεδούχων οι οποίοι δεν άφησαν να φτάσει η μπάλα στην εστία του Κατσίκα ο οποίος όποτε χρειάστηκε επενέβη με εξόδους, κυρίως σε στατικές φάσεις.

Οι ενδεκάδες:

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Κατσίκας, Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Ουεντραόγκο, Οικονόμου (77' Στάικος), Τομάς (89' Ντάνκερλουι), Ουάρντα, Άλεκσιτς (77' Χατζηστραβός), Μπετανκόρ (66' Γούλερι)

ΠΑΣ Γιάννινα (Μ. Γρηγορίου): Αθανασίου, Σόρια, Παντελάκης (49' λ.τρ. Παντελάκης), Εραμούσπε, Κιάκος (46' Πανάγου), Τζίνο (59' Μπεγκάλα), Ριένστρα (46' Κύρκος), Καραχάλιος, Λέο (72' Παμλίδης), Ροσέρο, Κόντε