Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φορούσε ένδυμα περιπάτου ως το 71' στο μονό ημιτελικό του FA Cup στο Γουέμπλεϊ, με την Κόβεντρι, αλλά... κατάφερε και έχασε αυτό το προβάδισμα, με το μονό ημιτελικό του FA Cup να πηγαίνει στην παράταση και στα πέναλτι, ενώ η τύποις γηπεδούχος σκόραρε στο 120+1', με τον πασέρ να είναι ελάχιστα ακάλυπτος. Η Γιουνάιτεντ πήγε να πάθει, πολλαπλάσια, αυτό που έκανε στη Λίβερπουλ στον προηγούμενο γύρο. Η Γιουνάιτεντ επικράτησε τελικά 4-2 στα πέναλτι, με κανονική διάρκεια και παράταση να λήγουν 3-3, και στις 25 Μαΐου θα παίξει απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Γουέμπλεϊ, σε μια επανάληψη του περυσινού τελικού. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0py5hemmld5)

Η Γιουνάιτεντ έδειξε να καθαρίζει την μπουγάδα από το πρώτο ημίχρονο. Ο ΜακΤόμινεϊ, με κλασική κίνησή του, κέρδισε βάθος στην περιοχή της Κόβεντρι και σκόραρε με προβολή στο 23'. Οι "κόκκινοι διάβολοι" έφτασαν στο 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, από κεφαλιά του... Μαγκουάιρ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ράσφορντ. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0pwroeqv4g9)

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν ιδιαιτέρως στο 58', με τον Μπρούνο Φερνάντες να ανοίγει περαιτέρω την απόσταση με την Κόβεντρι. Τα υπόλοιπα 35 λεπτά έμοιαζαν διαδικαστικά, μία πρόταση που έχει λάθη: ούτε 35 ήταν ούτε διαδικαστικά. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0px9yhqkudl)

Κόβεντρι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Σώθηκε στο χιλιοστό


Ακόμα κι όταν ο Σιμς μείωσε με κοντινό πλασέ στο 71', ανησυχία στη Γιουνάιτεντ δεν υπήρχε. Από το 79' ήταν που την... έζωσαν τα φίδια. Το σουτ του Ο' Χέιρ κόντραρε στην πλάτη του Γουάν Μπισάκα, πήρε ύψος και "κρέμασε" τον Ονάνα. 

Το πραγματικό σοκ ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Χατζί Ράιτ σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Μπάιρν έκανε το πλασέ και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γουάν Μπισάκα. Στο 90+5' ο Ράιτ ισοφάρισε με τους φίλους της Κόβεντρι να βρίσκονται σε έκσταση στις κερκίδες του Γουέμπλεϊ. 

Η Κόβεντρι πέτυχε και τέταρτο γκολ, με τον Βίκτορ Τορπ στο 120+1'. Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των φίλων της, όμως, εξατμίστηκαν όταν η γραμμή του οφσάιντ έδειξε πως ο Χατζί Ράιτ, που έκανε την πάσα, ήταν για λίγο ακάλυπτος.

Η διαδικασία των πέναλτι


Κασεμίρο, αποκρούει ο Κόλινς 

1-0 Ράιτ

1-1 Νταλό

2-1 Τορπ

2-2 Έρικσεν

Ο' Χέιρ, αποκρούει ο Ονάνα

2-3 Φερνάντες 

Σιφ άουτ

2-4 Χόιλουντ