Η Τσέλσι στάθηκε εξαιρετικά στον ημιτελικό του FA Cup απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι αλλά είδε την διαιτητική ομάδα να μην της δίνει ξεκάθαρο πέναλτι για χέρι του Γκρίλις, με τον Μπερνάρντο Σίλβα εν τέλει να το εκμεταλλεύεται και να χαρίζει τη νίκη στους "Πολίτες" οι οποίοι προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας. Ο Νίκολας Τζάκσον ήταν απογοητευτικός για τους "Μπλε" του Μαουρίτσιο Ποκετίνο ενώ ο Ντοκού άλλαξε τη ροή του ματς για την ομάδα του Γκουαρδιόλα.

Η αστοχία του Τζάκσον και ο... VAR κράτησαν χωρίς γκολ την Τσέλσι - Ο Μπερνάρντο Σίλβα χάρισε την πρόκριση στη Μάντσεστερ Σίτι

Στο πρώτο μέρος η Σίτι μπορεί να είχε ελαφρώς την κατοχή της μπάλας όμως δεν μπόρεσε παρά ελαχίστων εξαιρέσεων να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Πέτροβιτς ο οποίος τις λίγες φορές που χρειάστηκε ήταν εκεί. Η Τσέλσι βρήκε αρκετούς χώρους στην άμυνα των "Πολιτών" όμως ο Τζάκσον δεν ήταν σε καθόλου καλή μέρα. Ο άνθρωπος βγήκε τετ α τετ και δεν έκανε ούτε τελική, δείγμα της κακής χαμηλής του αυτοπεποίθησης τη φετινή σεζόν.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0p4kgjuikw9)

Το 0-0 του πρώτου μέρους έδωσε ακόμα μεγαλύτερο κουράγιο στους παίκτες της Τσέλσι οι οποίοι συνέχισαν να απειλούν τον Ορτέγκα Μορένο. Οι παίκτες του Γκουαρδιόλα έκαναν περισσότερες τελικές στην εστία από ότι στο πρώτο μέρος όμως ο Πέτροβιτς ήταν εκεί. 

Οι "Μπλε" του Λονδίνου διαμαρτυρήθηκαν έντονα για χέρι του Τζακ Γκρίλις μέσα στην περιοχή έπειτα από φάουλ του Κόουλ Πάλμερ. Η φάση ήταν ξεκάθαρο πέναλτι όμως διαιτητής και VAR είπαν να συνεχιστεί το παιχνίδι για ακατανόητο λόγο. Αναμένουμε την εξήγηση (και την απολογία) της PGMOL. 

Εν τέλει το παιχνίδι έκρινε υπέρ της Μάντσεστερ Σίτι ο Μπερνάρντο Σίλβα. Ο Πορτογάλος έδωσε για ακόμη μια φορά τη λύση τη φετινή σεζόν νικώντας τον Πέτροβιτς μέσα από την περιοχή έπειτα από γύρισμα του Ντοκού που άλλαξε για ακόμη μια φορά τη ροή του αγώνα με την εκρηκτικότητά του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0p5s0gfxtg1)