Ο χρόνος για το Euro 2024 πλησιάζει, η Ιταλία όπως και κάθε ομάδα που θα πάει στη Γερμανία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αρχίζει να ζει σε ρυθμούς Euro και ο Ρομπέρτο Μπάτζιο συμβουλεύει την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι. To Euro 2024 είναι προφανώς το όνειρο μια ποδοσφαιρικής γενιάς και παικτών που θα παίξουν στην Ιταλία. Οι παίκτες που θα βρεθούν στη Γερμανία για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, υπό την καθοδήγηση του Λουτσιάνο Σπαλέτι, δέχονται και τις συμβουλές του Ρομπέρτο Μπάτζιο.

Στην καριέρα του, ο Ρομπέρτο ​​Μπάτζιο, υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά δεκάρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Στο Euro 2024 στέλνει κάτι από την εμπειρία του με την Εθνική  Ιταλίας, προφανώς και με τις φανέλες των Φιορεντίνα, Γιουβέντους, Μίλαν, Μπολόνια, Ίντερ και Μπρέσια. Οι συμβουλές του θα είναι σημαντικές για τους παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι στο Euro 2024 στη Γερμανία.

Euro 2024, Ιταλία και Ρομπέρτο Μπάτζιο

Ο Μπάτζιο μίλησε στην “Tuttosport” για την Ιταλία και το Euro 2024 και γενικά για το ποδόσφαιρο. “Πιστεύω ότι η ιταλική νεολαία σήμερα νοσταλγεί το ποδόσφαιρο του δρόμου, αυτό με το οποίο μεγάλωσα. Το μόνο που χρειαζόμασταν τότε ήταν δύο φανέλες και ο στόχος είχε επιτευχθεί”, δήλωσε ο Μπάτζιο. Ο Ιταλός εξήγησε: “Σε αυτή την πραγματικότητα αναπτύσσεται ένα τεχνικό υπόβαθρο που κουβαλάμε μαζί μας σε όλη μας τη ζωή. Σήμερα φοβόμαστε ότι τα παιδιά μας θα συναντήσουν δυσκολίες, αλλά είναι ακριβώς οι δυσκολίες και τα εμπόδια που σας διαμορφώνουν. Τα παιδιά πρέπει να μείνουν μόνα τους, να μπορούν να κάνουν το δικό τους ταξίδι”.

Roberto Baggio - 27 goals for Italy (1988 - 1999)

Το Euro 2024 έρχεται, αλλά η Ιταλία θέλει χρόνο

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια της εθνικής Ιταλίας ολοένα και πλησιάζει και ο Μπάτζιο είπε για την Ιταλία του Λουτσιάνο Σπαλέτι: “Πιστεύω ότι είναι ένα έργο υπό κατασκευή. Ο Σπαλέτι έχει τα προσόντα για να επιλέξει τους παίκτες που θα εκπροσωπήσουν την Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πρέπει να δώσουμε χρόνο σε αυτά τα παιδιά να εργαστούν με ηρεμία. Κάποια συμβουλή για όσους θα φορέσουν τη φανέλα της εθνικής ομάδας αυτό το καλοκαίρι; Όταν εμφανίζεσαι σε έναν τόσο σημαντικό τουρνουά, πρέπει να ξεκινήσεις από τη σκέψη ότι θα δώσεις τα πάντα. Η δουλειά που θα κάνουν από εδώ και πέρα ​​θα καθορίσει τον δρόμο τους”.