Το Euro 2024 πλησιάζει και όπως συμβαίνει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια, έτσι και στη Γερμανία οι πιτσιρικάδες θα αναζητήσουν τα χαρτάκια με τους αγαπημένους τους παίκτες, αλλά δεν θα βρουν τον Κιλιάν Εμπαπέ ή τον Τόνι Κρόος. Θα "βρουν", όμως, τον Ζοσέ Μουρίνιο

Αυτό θα συμβεί διότι στο Euro 2024 θα έχουμε μια σημαντική διαφορά συγκριτικά με τα προηγούμενα Euro. Για τη διοργάνωση στη Γερμανία θα κυκλοφορήσει σχετικό άλμπουμ, δεν θα είναι όμως αυτό της Panini, αλλά της εταιρείας Topps. Το δε άλμπουμ θα έχει απουσίες και όσο και αν ψάξετε δεν θα βρείτε σε αυτό κάποιους σταρ όπως ο Κιλιάν Εμπαπέ και ο Τόνι Κρόος.

Euro 2024 με περισσότερα αυτοκόλλητα και απουσίες

Η διαφορά στο Euro 2024 είναι ότι η Panini δεν πήρε τα δικαιώματα. Το τουρνουά στη Γερμανία ανέλαβε η αμερικανική εταιρεία Topps. Τι αλλάζει για τους λάτρεις των αυτοκόλλητων; Το κυριότερο είναι η αύξηση του αριθμού των σελίδων (88) και των μικρογραφιών (728), γεγονός που αυξάνει το κόστος αλλά όχι την τιμή διάθεσης του άλμπουμ.

Aν και θα είναι πιο παχύ, θα έχει και κάποιους απόντες. Ορισμένα αστέρια όπως ο Γερμανός Τόνι Κρόος και ο Γάλλος Κιλιάν Εμπαπέ θα απουσιάσουν λόγω της διαχείρισης των δικαιωμάτων, τα οποία δεν εξασφάλισε η εταιρεία. Επίσης, κάποιες ομάδες θα εμφανιστούν με διαφοροποιημένη τη φανέλα τους για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Όσον αφορά την Panini, η οποία εκδίδει περίπου 40 συλλογές ετησίως, διατηρεί τα δικαιώματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.

*NEW* EURO 2024 STARTER PACK OPENING | First Ever Topps Euro Sticker Collection | 10 Extra Packs

Euro 2024 χωρίς Πανίνι αλλά με Μουρίνιο

Το Euro 2024 θα έχει λοιπόν άλμπουμ, αλλά όχι την Panini, πρωταγωνίστρια των παιδικών μας χρόνων, η οποία δεν θα πάει στη Γερμανία, όπως δεν θα πάνε και οι μικρογραφίες του Κιλιάν Εμπαπέ και του Τόνι Κροος. 

Θα πάει κατά κάποιον τρόπο ο Ζοσέ Μουρίνιο, όχι ως προπονητής κάποιας εθνικής ομάδας, αλλά το πρόσωπο που προωθεί το άλμπουμ της Topps. Είναι άλλωστε αυτός που διάλεξε τα ρόστερ που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.

José Mourinho becomes official manager of ALL teams for the UEFA EURO 2024... Topps Sticker Album.

Tα λογότυπα ορισμένων ομοσπονδιών θα απουσιάζουν και παίκτες από πολλές χώρες δεν θα φορούν την επίσημη φανέλα στις φωτογραφίες. Θα δούμε μόνο τα πρόσωπά τους. Αυτό ισχύει τουλάχιστον για τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Ιταλία.

Στο Euro 2024 η Panini θεωρητικά ηττήθηκε. Δεν θα βρεθεί στη Γερμανία, αλλά έχει τα δικαιώματα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 και φιλοδοξεί να πάρει και το Euro 2028.

To Euro 2024 και μελλοντικά 1.000 ευρώ για ένα γεμάτο άλμπουμ

Το άλμπουμ για το Euro 2024 θα περιέχει 728 αυτοκόλλητα, 50 περισσότερα από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Σε 20 χρόνια, το άλμπουμ θα έχει διπλασιαστεί σε μέγεθος και αυτό θα έχει προφανώς επιπτώσεις στην τιμή του. Υπολογίζεται ότι ένας συλλέκτης θα πρέπει να πληρώσει σχεδόν 1.000 ευρώ για να γεμίσει το άλμπουμ του χωρίς να κάνει την παραμικρή ανταλλαγή. Αυτός είναι ένας πολύ θεωρητικός υπολογισμός, αφού οι περισσότεροι συλλέκτες πραγματοποιούν ανταλλαγές μεταξύ τους. Πάντως, ένα πλήρες άλμπουμ απαιτεί έναν καλό και υψηλό προϋπολογισμό.