Ο ΠΑΟΚ μπορεί να παίρνει "ανάσες" αυτό το σαββατοκύριακο από την Super League λόγω των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων στα προημιτελικά του Europa Conference League ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο για την αντίπαλο του Μπριζ η οποία αγωνίστηκε κανονικά στο πρωτάθλημα του Βελγίου. Αν και είχε αγώνα την Πέμπτη, έβγαλε φρεκάδα και πήρε τη νίκη στο ντέρμπι με την Αντβέρπ με 3-0 για την 2η αγωνιστική των playoffs της Jupiler League και συνεχίζει το... κυνήγι στην διεκδίκηση του τίτλου βάζοντας... φωτιά στο πρωτάθλημα! Βρίσκεται στην τρίτη θέση με 33 βαθμούς και στο -2 από την πρωτοπόρο Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ που βρίσκεται στην κορυφή με 35 βαθμούς όμως έχει ματς λιγότερο.

"Λύγισε" πριν τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ η Μπριζ την Αντβέρπ

Η Μπριζ βρίσκεται σε... καλό φεγγάρι, πήρε τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ στον πρώτο μεταξύ τους προημιτελικό στο Europa Conference League και συνέχισε στα... θετικά, αυτή τη φορά στο πρωτάθλημα όπου θριάμβευσε στο ντέρμπι με την Αντβέρπ της οποίας επιβλήθηκε με 3-0. Ο προπονητής της Νίκι Χάγιεν, ηεξίνησε στο αρχικό σχήμα τους Τιάγκο, Μέχελε και Ντε Κάιπερ που είναι τιμωρημένοι ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας ενώ προχώρησε σε τρεις αλλαγές αλλά και διαφορετικό σχηματισμό σε σχέση τον αγώνα της Πέμπτης κόντρα στον "δικέφαλο του βορρά".


Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτο μέρους, στο 44ο λεπτό, ο Ονιεντίκα άνοιξε λογαριασμό στο ματς στέλνοντας την Μπριζ στα αποδυτήρια προηγούμενη με 1-0 ενώ στο 60ο λεπτό ο Μέιερ μοίρασε στον Μίχαου Σκούρας που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0) πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ. Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90+6' ο Ζίνκερναγκελ που διαμόρφωσε το τελικό 3-0. Πλέον, οι Βέλγοι στρέφουν το βλέμμα τους στον μεγάλο επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Η ενδεκάδα της Μπριζ: Τζάκερς, Ντε Κάιπερ (89' Σάμπε), Μέχελε, Μέιερ, Βέτλεσεν (69' Μπαλάντα), Ονιεντίκα, Βανάκεν, Σκόρας (68' Γιούγκτλα), Νούσα (80' Ζινκερνάγκελ), Τιάγκο