Ο ΠΑΟΚ έχασε στον πρώτο προημιτελικό του Conference League, 1-0 από την Κλαμπ Μπριζ στο "Γιαν Μπρεϊντέλ", αλλά οπωσδήποτε δεν χάθηκε. Σε ένα παιχνίδι που ο Ντομινίκ Κοτάρσκι κράτησε το "δικέφαλο του Βορρά" στη διεκδίκηση της πρόκρισης, η Μπριζ έχασε τρεις παίκτες-κλειδί για τη ρεβάνς της Τούμπας. Μεταξύ αυτών, τον κορυφαίο παίκτη της, Τιάγκο. 

Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ: Χάθηκαν στον άξονα

Αρκούσε μια στιγμή πολύ νωρίς στο παιχνίδι, στο τρανζίσιον, ώστε το παιχνίδι να ρέπει υπέρ της Μπριζ. Μία φάση που ο Μεϊτέ και ο Οζντόεφ... πετούσαν χαρταετό στον άξονα. Η πλάκα είναι ότι ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη τελική, με την κεφαλιά του Σαμάτα στο 2'.

Από τη στιγμή, όμως, που ο Ονιεντίκα πέρασε στον Βανάκεν και ο Μεϊτέ ήταν μακριά του, μύριζε ζημιά. Ο Σκόρας, που πήρε την μπάλα στα αριστερά, κοίταξε την περιοχή. Είδε τον Βέτλεσεν να έρχεται από πίσω. Ο Οζντόεφ, που κάλυπτε τον τρέιλερ, δεν βρισκόταν εκεί. Ο Νορβηγός ποδοσφαιριστής έμεινε μόνος του στο ύψος του πέναλτι. Με δεξί πλασέ, άνοιξε το σκορ για τους Βέλγους. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hjfxoszm0p)

Ο ΠΑΟΚ, αν για κάτι ξεχωρίζει φέτος σε σχέση με πέρυσι, δεν παθαίνει εύκολα πανικό. Δεν σημαίνει, όμως, ότι το γκολ ήταν σαν να μην έγινε.

Αν ο Τιάγκο προλάβαινε την μπάλα στο 10' την μπαλιά του Ντε Κάιπερ, η παραβίαση της εστίας του Κοτάρσκι θα ήταν σίγουρη. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hkywxtzbvl)

Η Κλαμπ Μπριζ είχε τον Βραζιλιάνο της σε βραδιά... γκίνιας, κι όχι μόνο επειδή ο Κοτάρσκι τού έπιασε το πέναλτι στο 77'. Από νωρίς, στο 25', με το χτύπημά του στον Κουλιεράκη, πήρε την κίτρινη κάρτα. Ο Έλληνας αμυντικός ζήτησε κόκκινη, όμως το μη χείρον βέλτιον: ο 22χρονος στράικερ χάνει τη ρεβάνς της Τούμπας (18/4-22:00). 

Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ: Το... εξισορρόπησε

Κι όχι μόνο αυτός. Ο Ντε Κάιπερ και ο Μέχελεν, δύο βασικοί της Μπριζ, ο δεύτερος στόπερ αναντικατάστατος, συμπλήρωσαν τρεις κίτρινες. 

Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να πάρει κάτι. Η Μπριζ γινόταν να πάρει κάτι περισσότερο. Ο "δικέφαλος" είχε το δικό του μερίδιο στο παιχνίδι. Σουτ των Μεϊτέ στο 39' και Τάισον στο 44' δεν ήταν απειλητικά, αλλά θα γινόταν να οδηγήσουν σε απειλή. 

Το διάστημά, του, πάντως, δεν κράτησε πολύ και οι παίκτες του Λουτσέσκου φρονίμεψαν όσο γινόταν. Οι ηρωισμοί στην άμυνα δεν αποφεύχθησαν, με αποτέλεσμα ο Κοτάρσκι να πιάσει ένα πλασέ του Ζούτγκλα στο 56'. 



Ο ίδιος παίκτης πλάσαρε άουτ λίγο πριν. 


Στο 66' ο Τάισον κουβάλησε την μπάλα, αλλά στο γύρισμα του Ζίβκοβιτς για τον Ντεσπόντοφ, ο Μέχελε έβαλε το πόδι του και ο Τζάκερς μπλόκαρε. Ήταν υποψία ευκαιρίας του ΠΑΟΚ, με τον Ντεσπόντοφ να έχει την τελευταία, ένα χτύπημα φάουλ. 

Ενδιαμέσως, πάντως, στο 72' ο Οζντόεφ δεν βρήκε για λίγο την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ του Ζίβκοβιτς.  


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hl511pxkhd)

Φυσικά, η μεγαλύτερη της Μπριζ ήταν το πέναλτι που έκανε ο Κοτάρσκι στο 18χρονο Νούσα, ο οποίος θα είναι πρόβλημα. Ο Ντεσπόντοφ, συμπαίκτης του Τιάγκο στη Λουντογκόρετς, είπε κάτι στο αυτί του Πολωνού πορτιέρε, ο Βραζιλιάνος εκτέλεσε στη μέση και ο Κοτάρσκι απέκρουσε με τα πόδια. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0hlfqgiv72p)

Μπριζ (Ν. Χάγεν): Τζάκερς, Σπίλερς (56' Ορντόνιες), Μέχελε, Ντε Κούιπερ, Σόμπε, Ονιεντίκα, Βανάκεν, Βέτλεσεν (73' Μπαλάντα), Σκόρας, Τιάγκο, Ζούτγκλα (73' Νούσα).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια, Κουλιεράκης, Κετζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (73' Σβαμπ), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (62' Ντεσπόντοφ), Τάισον, Σαμάτα (72' Μπράντον).