Ολοένα και περισσότεροι Έλληνες ποδοσφαιριστές "ξεπετάγονται" από ομάδες του εξωτερικού. Αρκετοί από αυτούς δεν έχουν αγωνιστεί καν στην Ελλάδα, αλλά μετρούν συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες. Οι περιπτώσεις είναι πολλές αναφορικά με Έλληνες εξωτερικού.

Τελευταία υπάρχει ένας ταλαντούχος Έλληνας ποδοσφαιριστής που έχει μπει στο... κάδρο μεγάλων ομάδων της Super League. Ο λόγος γίνεται για τον Χρήστο Κουρφαλίδη.

Ποιος είναι ο Χρήστος Κουρφαλίδης

Πρόκειται για ένα παιδί που έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη. Είναι 21 ετών και από το 2018 βρίσκεται στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στην Κάλιαρι. Μεταπήδησε στην ακαδημία της ιταλικής ομάδας, από την ακαδημία του Μακεδονικού Λητής.

Φέτος δόθηκε δανεικός στην νεοφώτιστη ομάδα της δεύτερης κατηγορίας στην Ιταλία, Φεραλπισαλό. Τα πηγαίνει περίφημα έχοντας 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με 3 γκολ και 1 ασίστ.

Φυσικά και αποτελεί μέλος της Εθνικής ομάδας Νέων, έχοντας πάρει πολλά λεπτά συμμετοχής. Εκεί τον είδαν και σκάουτερς ελληνικών ομάδων δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Κουρφαλίδης στο κάδρο ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Με βάση τα όσα αναφέρουν στην Ιταλία, ο Χρήστος Κουρφαλίδης έχει μπει για τα καλά στο κάδρο της ΑΕΚ αλλά και του Παναθηναϊκού. Έχουν κάνει εκτεταμένο σκάουτινγκ αλλά ακόμα δεν έχουν ρωτήσει κάτι για το status του.

Το θέμα είναι πως ο 21χρονος αμυντικός μέσος έχει ανεβάσει τις μετοχές του με την πορεία του στην Φεραλπισαλό. Με τον ίδιο να έχει επιθυμία να μπορέσει να αγωνιστεί στο καμπιονάτο. Σαφώς και είναι καλύτερο πρωτάθλημα και πιο… φαντεζί για τους νεαρούς παίκτες που τώρα ξεκινούν, ουσιαστικά, την καριέρα τους.

Κάτι που κάνει δύσκολη την οποιαδήποτε προσπάθεια ελληνικής ομάδας να τον αποκτήσει. Πάντως ερωτήσεις προς τον μάνατζερ του έχουν γίνει ήδη. Καθώς επίσης δεν πρόκειται να σταματήσει και το σκάουτινγκ.