Ο Χρήστος Τζόλης, ένας από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές του εξωτερικού, δεν φείδεται γκολ τη φετινή περίοδο με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Απόδειξη γι' αυτό είναι το πέναλτι με το οποίο σκόραρε στο 55' του παιχνιδιού με την Άιντραχτ Μπράουνσβαϊγκ για την Bundesliga 2. Ο 22χρονος διεθνής σκόραρε για πέμπτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος και η Φορτούνα νίκησε 2-0. 

Χρήστος Τζόλης: Οδηγός ανόδου για τη Φορτούνα

Ο Τζόλης κάνει μια εντυπωσιακή χρονιά. Γκασταρμπάιτερ από την εφηβεία του, πήγε στη Νόριτς και την Τβέντε πριν βρει το ρυθμό του στο Ντίσελντορφ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έφτασε τα 18 γκολ σε 25 παιχνίδια πρωταθλήματος και τα 20 σε 30 παιχνίδια με τη φανέλα της Φορτούνα σε όλες τις διοργανώσεις. 

Με τα γκολ του 22χρονου διεθνούς, άλλωστε, η ομάδα του Ντίσελντορφ δεν έχει αποθαρρυνθεί σε ό,τι αφορά την άνοδο στην Bundesliga. Με έξι παιχνίδια να απομένουν, η Φορτούνα είναι τρίτη με 49 βαθμούς. Το Αμβούργο, που έχει πάρει εργολαβία την τρίτη θέση τις προηγούμενες σεζόν, μαζί με μερικές ιλαροτραγικές ήττες στα playoffs, ακολουθεί με 48. 



Η Φορτούνα δύσκολα θα απειλήσει τη Χόρστεν Κιλ των 55 βαθμών ή τη Σεν Πάουλι των 57, αλλά μπορεί να μπει στα playoffs και να παίξει με την τρίτη από το τέλος ομάδα της Bundesliga, που αυτήν τη στιγμή είναι η Μάιντς. 

Όπως και να έχει, ο Τζόλης σύντομα θα εξαργυρώσει τις εκπληκτικές εμφανίσεις του. Ήδη, στην κριτική που ασκήθηκε στον Γουστάβο Πογέτ για τον αποκλεισμό στο παιχνίδι με τη Γεωργία, το ότι δεν τον εμπιστεύτηκε ήταν μία σημαντική σημείωση.