Η ΑΕΚ γιορτάζει το Σάββατο 13 Απριλίου τα εκατοστά της γενέθλια και η “Απογευματινή της Κυριακής” επέλεξε έναν ιδιαίτερα συναισθηματικό τρόπο για να τιμήσει τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής από την ίδρυση της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως υποδεχόμενη έναν εμβληματικό εκπρόσωπο της αθλητικής δημοσιογραφίας, που ταύτισε τη ζωή του τόσο με την “Ένωση”, όσο και με την ιστορική εφημερίδα.

Ο Νίκος Κατσαρός πέρασε για πρώτη φορά το κατώφλι των γραφείων της “Απογευματινής” το μακρινό 1964 και έμεινε σ’ αυτά για 22 ολόκληρα χρόνια (μέχρι το 1986) υπηρετώντας επί σειρά ετών το ρεπορτάζ της ΑΕΚ.

Η πορεία της ΑΕΚ μέσα από την πένα του Νίκου Κατσαρού και τις σελίδες της "Απογευματινής"

Κατέγραψε με την πένα του τις πιο ιστορικές στιγμές του “Δικέφαλου” με αποκορύφωμα την πορεία προς τα ημιτελικά του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1977 βρισκόμενος διαρκώς δίπλα στα ιερά τέρατα της “κιτρινόμαυρης” ιστορίας: Τον Μίμη Παπαϊωάννου, τον Κώστα Νεστορίδη, τον Στέλιο Σεραφείδη, τον Θωμά Μαύρο.

Στην “Απογευματινή της Κυριακής” που θα βρείτε στα περίπτερα όλης της χώρας το πρωί της 14ης Απριλίου, ο Νίκος Κατσαρός “ξεψαχνίζει” το πολύτιμο αρχείο εφημερίδας, ξεσκονίζει τις αναμνήσεις εφτά ολόκληρων δεκαετιών και σας καλεί να δείτε την ΑΕΚ μέσα από τα δικά του μάτια. Τα ίδια παιδικά μάτια που πριν από 73 χρόνια, σε ηλικία 11 ετών, αντίκρισαν για πρώτη φορά από κοντά την κιτρινόμαυρη φανέλα με τον δικέφαλο αετό στο στήθος.

Διαβάστε την Κυριακή στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο Νίκος Κατσαρός για τα 100 χρόνια της ΑΕΚ | Parapolitika