Η Μπριζ θεωρείται μία από τις πιο όμορφες ευρωπαϊκές πόλεις και ο πιο ελκυστικός ταξιδιωτικός προορισμός όσων επισκεπτών επισκέπτονται τις Κάτω Χώρες. Για τον ΠΑΟΚ, βέβαια, το ιστορικό του ταξίδι στην επαρχία της Δυτικής Φλάνδρας στο Βέλγιο μόνο για τουρισμό δεν προσφέρεται. Το βράδυ της Πέμπτης 11 Απριλίου η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα κληθεί να θέσει τα θεμέλια πρόκρισης απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Μια Κλαμπ Μπριζ που βλέπει τις δύο αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ ως ιστορική ευκαιρία, προκειμένου να βρεθεί ξανά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης 46 ολόκληρα χρόνια μετά τη μονομαχία του με τη Λίβερπουλ, στον τελικό του πάλαι ποτέ Κυπέλλου Πρωταθλητριών το μακρινό 1978.

"Εννοείται ότι όλη η πόλη περιμένει πώς και πώς τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, σε μια σεζόν μάλιστα που δεν είναι η καλύτερη δυνατή για τον σύλλογο", υπογραμμίζει ο Βέλγος δημοσιογράφος, Τιμ βαν Ντούχιν, που παρακολουθεί από κοντά σε καθημερινή βάση το ρεπορτάζ της ομάδας για λογαριασμό της "Nieuwsblad", της μεγαλύτερης εφημερίδας της Φλάνδρας που ξεκίνησε να κυκλοφορεί το 1929!

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czttrv3mz5ax)

Η αλλαγή στον πάγκο της Κλαμπ Μπριζ

"Κατά τη διάρκεια της σεζόν η εικόνα της Μπριζ στο βελγικό πρωτάθλημα και στα ευρωπαϊκά της παιχνίδια είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Ο Ρόνι Ντέιλα μάλιστα, ο προηγούμενος προπονητής, πήρε ουσιαστικά παράταση ζωής λόγω της πρόκρισης επί της Μόλντε στις 14 Μαρτίου, αλλά απολύθηκε τρεις μέρες αργότερα μετά την ήττα από τη Σεντ Τρούιντεν", επισημαίνει ο Βαν Ντούχιν, επιχειρώντας παράλληλα να προσεγγίσει το προφίλ του νέου τεχνικού, Νίκι Χάγεν: "Είναι ένας άπειρος προπονητής, που υιοθέτησε το 4-3-3 του προκατόχου του και δύσκολα θα προβεί σε δραματικές αλλαγές σε πρόσωπα και διάταξη. Θα συνιστά μεγάλη έκπληξη αν δούμε κάτι διαφορετικό στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czttrv3mz5ax)

Ο ΠΑΟΚ θα πρεπει να προσέξει τον Τιάγκο

Σε ό,τι αφορά τη μεγαλύτερη απειλή που θα κληθούν να εξουδετερώσουν οι παίκτες του Λουτσέσκου για να βρεθούν στα ημιτελικά, ο Βέλγος δημοσιογράφος είναι κατηγορηματικός: "Οσο κι αν ο Βανάκεν αποτελεί σταθερή αξία της ομάδας, καθώς πρόκειται για διεθνή ποδοσφαιριστή που βρέθηκε με την εθνική ομάδα στο Euro του 2020 και στο Μουντιάλ του 2022, ο παίκτης που ξεχωρίζει στην Μπριζ είναι ο 22χρονος φορ Τιάγκο που αποκτήθηκε έναντι 11 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι από τη Λουντογκόρετς. Ο Βραζιλιάνος συμφώνησε ήδη με την Μπρέντφορντ (33 εκατ. ευρώ) και αποχωρεί στο τέλος της σεζόν για την Premier League. Κίνδυνος-θάνατος για οποιαδήποτε άμυνα".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cxcexrrki5wx)