Ο Χερμάν Μπούργος τόσο σαν παίκτης όσο σαν βοηθός του Σιμεόνε αλλά και πρώτος προπονητής, φημιζόταν για τις στιγμές... τρέλας του. Όμως ο πρώην προπονητής του Άρη ξεπέρασε τα όρια σχολιάζοντας με απρεπή τρόπο τον Λαμίν Γιαμάλ και προκάλεσε την οργή του κόσμου, αλλά και των Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν οι οποίες αποφάσισαν να μην κάνουν καμία δήλωση σε δημοσιογράφους του ισπανικού καναλιού "Movistar", στο οποίο ήταν καλεσμένος ο Μπούργος.

Σε μια κουβέντα που ξεκίνησε για τον νεαρό αστέρα της Μπαρτσελόνα, Λαμίν Γιαμάλ, ο Μπούργος έκανε ένα άκρως ρατσιστικό σχόλιο. Αρχικά ένας σχολιαστής ανέφερε: "δείτε την ποιότητα, δείτε το άγγιγμα που κάνει ο Λαμίν Γιαμάλ στην μπάλα", για να έρθει ο 54χρονος τεχνικός και να προσθέσει, "Αν δεν πάει καλά θα καταλήξει στα φανάρια, το ποδόσφαιρο είναι σαν τη ζωή", συνοδεύοντας το σχόλιο του με ένα γέλιο.

Αυτό ήρθε άμεσα στα αυτιά των ανθρώπων των Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα. Και ως εκ τούτου, κανένα μέλος της αποστολής των δύο ομάδων δεν παραχώρησε δηλώσεις στο συγκεκριμένο ισπανικό Μέσο.