Η εθνική Ελλάδας χάντμπολ Γυναικών δεν κατάφερε, εν τέλει, να προκριθεί στην τελική φάση του Euro 2024, αφού ηττήθηκε 31-24 από τη Ρουμανία στο Μπουζάου. Η ήττα από την Κροατία με 11 γκολ διαφορά στην Κοζάνη αποδείχθηκε εκατόμβη για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού έφερε το συνολικό παθητικό της στα τέσσερα παιχνίδια με τις δύο πρώτες ομάδες του πρώτου ομίλου στο -40. 

Ρουμανία-Ελλάδα: Την πλήγωσε η Σλοβακία


Η Εθνική μετατράπηκε, λοιπόν, στην πέμπτη καλύτερη τέταρτη από τις οκτώ που τερμάτισαν στους ομίλους τους για τους προκριματικούς. 

Αυτό που την πλήγωσε περισσότερο ήταν η ισοπαλία της Σλοβακίας με την Ουκρανία, 25-25. Αν οι γηπεδούχοι έχαναν αυτό το παιχνίδι, θα είχαν χειρότερο παθητικό, ωστόσο με το βαθμό έφτασαν τους 5, κάτι που τους έφερε στη δεύτερη θέση. Η Τουρκία επίσης πήρε 5 βαθμούς, ενώ Πορτογαλία και Νησιά Φερόε είχαν καλύτερο παθητικό (-29 και -30 αντιστοίχως) από τη "γαλανόλευκη". 

Η Ελλάδα υπερκέρασε τις Λιθουανία, Κόσοβο και Ιταλία, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.


*Ο Ολυμπιακός νίκησε 17-12 τα Χανιά στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Α1 πόλο Γυναικών. Οι "ερυθρόλευκες" έδωσαν δύο κολλητά παιχνίδια, προκειμένου να προετοιμαστούν για το Final 4 του Champions League, που θα γίνει στις 20 και τις 21 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την ισπανική Ματαρό στη διοργάνωση που θα γίνει στη Βαρκελώνη.