Εφιαλτικό δεύτερο ημίχρονο στοίχισε στην εθνική ομάδα χάντμπολ Γυναικών στο κλειστό Λευκόβρυσης Κοζάνης απέναντι στην Κροατία, αφού στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε μόλις τρία γκολ και ηττήθηκε 24-13 για την πέμπτη αγωνιστική του α' ομίλου στον προκριματικό γύρο που οδηγεί στο Euro 2024, στα κλειστά γυμναστήρια της Αυστρίας, από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 15 Δεκεμβρίου του 2024. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0amocmt6yqx)

Ελλάδα-Κροατία: Παραμένει στις τέσσερις καλύτερες τρίτες 

Η Αγνή Ζυγούρα δήλωσε ότι "το πρώτο ημίχρονο ήταν το καλύτερο στην Ιστορία της", αλλά ακόμα κι αν δεν ισχύει, πιάνει κάποιος το κλίμα για το πόσο ανταγωνιστική ήταν η Εθνική στο παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα η οποία συνηθίζει να δίνει το "παρών" σε μεγάλες διοργανώσεις, ενώ το 2020 κατέκτησε το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Το 10-11 στο πρώτο μέρος ήταν παράσημο, αλλά αυτό δεν ίσχυσε στο δεύτερο. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0anc0k5z7m9)


Η Εθνική έχασε με διαφορά που είναι μεγάλη, αφού πλέον μπορεί να παραμένει στην τρίτη θέση του ομίλου -κι αυτό να μην αλλάζει αφού νίκησε τη Βοσνία δύο φορές- αλλά πλέον είναι στο -33 στα τρία παιχνίδια που έχει δώσει με τις δύο πρώτες, και τα οποία είναι, μετά τους βαθμούς, κριτήριο για την πρόκριση. Μάλιστα, το αρνητικό αυτό πρόσημο αναμένεται να αυξηθεί στο τελευταίο παιχνίδι, το Σάββατο 7 Απριλίου στη Ρουμανία. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0amc4vhdy0p)

Η "γαλανόλευκη" παραμένει επί του παρόντος στις τέσσερις καλύτερες τρίτες. Έχει τέσσερις βαθμούς και -33 συνολικά απέναντι σε Κροατία και Ρουμανία, τις δύο πρώτες του ομίλου της. Στο β' όμιλο η Σλοβακία βρίσκεται στο -31 αλλά έχει μόλις δύο βαθμούς, παρ' όλα αυτά μπροστά της είναι το παιχνίδι με το Ισραήλ, που είναι το πιο εύκολο στον όμιλο, έστω και εκτός έδρας. Η Εθνική προς το παρόν υπερτερεί. 


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0amd7tyryh5)


Η Πορτογαλία είναι στο -15 στον τρίτο όμιλο και τους τέσσερις βαθμούς, πάνω, δηλαδή, από την Εθνική, ενώ η Ιταλία στον τέταρτο, μετά το 36-13 που έχασε εντός έδρας από τη Γαλλία, παρέμεινε στους τέσσερις βαθμούς όμως έφτασε στο -70 στις αναμετρήσεις της με τις δύο πρώτες. Η "γαλανόλευκη" αυτήν τη στιγμή υπερέχει. 

Στον πέμπτο όμιλο, η Λιθουανία έχει δύο βαθμούς και -62 απέναντι στις δύο πρώτες και αναμένεται να μείνει εκεί. Αυτή είναι η τρίτη... τρίτη που περνά η Εθνική. Στον έκτο και τον έβδομο όμιλο Τουρκία (με πέντε βαθμούς και -18) και Νησιά Φερόε (με τέσσερις βαθμούς και -22), είναι από πάνω. Το αδύναμο Κόσοβο στον όγδοο όμιλο είναι στο -48 και τους μηδέν βαθμούς και πρέπει να λογίζεται δεδομένο ότι στα δύο επόμενα παιχνίδια με τη δεύτερη της βαθμολογίας, Πολωνία, δεν θα έχει οποιαδήποτε τύχη.