Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να περάσει από τη μόνη έδρα που δεν είχε σκοράρει στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, δηλαδή το "Κλεανθης Βικελίδης" νικώντας 2-0 τον Άρη λόγω αρχικά ενός υπέροχου πλασέ, υψηλής οξύνοιας, του Άντρας Σπόραρ στο 62', στο παιχνίδι για την 4η αγωνιστική των playoffs στη Super League

Οι "πράσινοι" έφτασαν τους 63 βαθμούς και μπήκαν για τα καλά στο κόλπο, ενώ οι "κίτρινοι" παρέμειναν στους 48. 

Το παιχνίδι είχε θαυμάσιο ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο και "στιγματίστηκε" από το επεισόδιο αμέσως μετά το διπλό σφύριγμα για τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Φώτη Ιωαννίδη, να σπρώχνει τον τιμ μάνατζερ του Άρη, Γιώργο Γκουγκουλιά, να διαπληκτίζεται με τον Ζούλιαν Κουέστα και τον Θοδωρή Καρυπίδη να λειτουργεί ως πυροσβέστης ανάμεσα στο μπούγιο, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. 


ioannidis_diapliktismos



Άρης-Παναθηναϊκός: Πιο επικίνδυνοι οι "κίτρινοι" 

Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό και ευκαιρίες. Οι φάσεις του 12' είναι οι πιο χαρακτηριστικές: ο Μορόν σούταρε έξω από την περιοχή στο 12', άουτ, και στην επίθεση του Παναθηναϊκού ο Ιωαννίδης μπήκε μέσα στην περιοχή ανάμεσα στους αμυντικούς του Άρη, αλλά δεν βρήκε στόχο με το σουτ του. 

Οι "κίτρινοι" ήταν ιδιαιτέρως επιθετικοί μπροστά στον κόσμο τους και απειλητικοί για την εστία του άψογου Ντραγκόφσκι. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ήταν ανίκητος, είτε επρόκειτο για την προβολή του Μορόν στο 16' είτε για την εκτέλεση φάουλ του Φαμπιάνο στο 33'. Η πιο σημαντική επέμβασή του, όμως, ήταν όταν ο Ισπανός επιθετικός του Άρη έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στο μποτιλιάρισμα, σε φάση με διαδοχικές κόντρες, και κατάφερε να βγάλει την προβολή του, στο 35'. 

Ο Παναθηναϊκός είχε τη δική του φάση, με τον Ιωαννίδη να κάνει την κεφαλιά και τον Κουέστα να βγάζει. 

Άρης-Παναθηναϊκός: Τερίμ όπως... Τσόρτσιλ


Μετά τον τσακωμό του Ιωαννίδη με τον Κουέστα και τις εξηγήσεις με τον Άκη Μάντζιο και τον Καρυπίδη, ο Φατίχ Τερίμ προχώρησε σε μία αλλαγή που τον είχε... χαντακώσει στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Έβαλε τον Σπόραρ δίπλα στον Ιωαννίδη, με εντολή στον Έλληνα επιθετικό να παίζει λίγο πιο πίσω. Όπως ο Τσόρτσιλ, που χρησιμοποίησε την ίδια στρατηγική στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο στην Καλλίπολη, που συνετρίβη, και στη μάχη του Ελ Αλαμέιν στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που διέπρεψε, ο Τούρκος προπονητής χρησιμοποίησε δύο φορ και αυτήν τη φορά του βγήκε. 


Στο 60', ο Ιωαννίδης με πάσα-ξυραφιά βγάζει τον Βαγιαννίδη στο overlap, αλλά ο Σπόραρ δεν πρόλαβε την πάσα του δεξιού φουλ μπακ του Παναθηναϊκού. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μπερνάρ αντιλαμβάνεται ότι μπορεί και να υπάρχει αστάθεια στην άμυνα του Άρη. Κλέβει την μπάλα στην πάσα του Μπράμπετς, δίνει στον Σπόραρ, ο οποίος βρίσκει μια χαραμάδα και κάνει ένα πλασέ ωδή στη γεωμετρία, για να ανοίξει το σκορ. 

Σώθηκε και βρήκε δεύτερο

Ο Άρης έπρεπε να επιτεθεί, και ο Μάντζιος, που είχε κάνει ήδη μία αναγκαστική αλλαγή, τον Βερστράτε αντί του Ζουλ, αποχωρίστηκε τον Νταρίντα. Οι "κίτρινοι" είδαν τον Ντραγκόφσκι να είναι εκεί στη στραβοκλωτσιά του Γέντβαϊ στο 85', όμως τη μεγάλη ευκαιρία τους έχασαν στο 90'. Η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ πέρασε για μία φορά τον Πολωνό τερματοφύλακα, αλλά ο Γέντβαϊ έκοψε στη γραμμή. 

Ο Παναθηναϊκός "σφράγισε" τη νίκη του στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μλαντένοβιτς κινήθηκε από τα αριστερά, ο Τζούριτς έκανε την προβολή ύστερα από την παράλληλη μεταβίβασή του, ο Κουέστα έβγαλε αλλά η μπάλα πήγε πάνω στον επερχόμενο Μπράμπετς, που σημείωσε αυτογκόλ. 

Άρης (Άκ. Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ζουλ (59' Βερστράτε), Νταρίντα (73' Τζούρασεκ), Γκαρθία (73' Φετφατζίδης), Σουλεΐμάνοφ, Σαβέριο (73' Ανσαριφάρντ), Μορόν.

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Γέντβαϊ, Ακαϊντίν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Τσέριν, Παλάσιος (46' Σπόραρ), Αράο, Ιωαννίδης (90+1' Βέρμπιτς).