Ο Φώτης Ιωαννίδης κάνει θραύση φέτος με τον Παναθηναϊκό και αποθεώνεται εκ νέου, μετά την μαγική του εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ. Πέτυχε ένα όμορμο γκολ, που ήταν... προϊόν της πίεσεις που άσκησε στον Μουκουντί. Και δεν ήταν μόνο αυτό καθώς δημιούγησε την φάση με το δοκάρι του Μπερνάρντ, αλλά και το γκολ του Μπακασέτα που ακυρώθηκε.

Ήταν, ίσως, η καλύτερη, μέχρι στιγμής προσωπική του εμφάνιση και αναμφίβολα ήταν ο παίκτης που άλλαξε την ροή του αγώνα. Γιατί ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει 1-0 και ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν ο παίκτης που έφερε τούμπα το ματς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0asbnwfrbix)

Με το γκολ που έβαλε ο 24χρονος επιθετικός έφτασε τα 21 τη φετινή σεζόν σε 38 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Τη στιγμή που πέρσι έβαλε μόλις 7 και δεν είχε παρουσιάσει αυτά τα δείγματα.

Για έναν επιθετικό, για τον οποίο ποτέ δεν ακούστηκε η λέξη ταλέντο κι έκανε το ξεπέταγμα του προερχόμενος σαν ένα... στοίχημα από τον Λεβαδειακό, το λες και εντυπωσιακό. Και μοιραία το όνομά του αποτελεί βασικό θέμα συζήτησης σε όλες τις αθλητικές εκπομπές. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0bezz782hi1)

Το μεγάλο ποδοσφαιρικό άλμα του Φώτη Ιωαννίδη σε μικρό χρονικό διάστημα

Έτσι ο Φωτης Ιωαννίδης, στα 24 χρόνια έκανε ένα τέτοιο ποδοσφαιρικό άλμα, που όμοιο του δύσκολα θα βρει κάποιος. Γιατί δεν ήταν εκείνο το ταλέντο με τις περγαμηνές. Ωστόσο ο ίδιος γνώριζε καλά τι μπορεί να κάνει και μέσα από την ισχυρή του προσωπικότητα έφτασε να αποτελεί τον ηγέτη των "πρασίνων".

Γιατί δεν είναι μυστικό πως ο Φώτης Ιωαννίδης αποτελεί βαρόμετρο για τον Παναθηναϊκό. Με αποτέλεσμα να τον καλέσει στην Εθνική ο Γκουστάβο Πογέτ και να του δώσει άμεσα και φανέλα βασικού. Την στιγμή που έχει τον Βαγγέλη Παυλίδη, εκ των πρώτων σκόρερ στην Ευρώπη, αλλά και τον Γιώργο Γιακουμάκη που έχει εξαιρετική πορεία.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-czzprl0b66ux)

Το παιχνίδι που άλλαξε τα πάντα στον Φώτη Ιωαννίδη

Πότε ξεκίνησαν όλα όμως; Το ματς - κλειδί ήταν το περσινό Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1 για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Τότε που μπήκε αλλαγή στο 87' και λίγο μετά κέρδισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Σπόραρ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-co5gv05h8k21)

Από εκεί και μετά έβαλε 5 γκολ κι έδωσε άλλες δύο ασίστ στα ματς της κανονικής διάρκειας που απέμεναν. Ενώ στα playoffs έβαλε άλα δύο τέρματα.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cs6tmpq8hgbl)

Η αυτοπεποίθηση που απέκτησε ήταν μεγάλη, ενώ μεγαλύτερο είναι και το ποδοσφαιρικό του θράσος. "Στη ζωή δεν υπάρχει μόνο μια ευκαιρία. Δίνονται συνέχεια ευκαιρίες, ίσως και κάθε μέρα. Οπότε με σκληρή δουλειά όλα γίνονται", θα πει σε μια από τις λίγες συνεντεύξεις του, με κυριότερη αυτή που είχε δώσει στο "mensarena.gr"

"Είτε ένα λεπτό παίζεις είτε 90, οφείλεις να κυνηγάς κάθε φάση. Κι αν αξίζεις, το ποδόσφαιρο θα σε ανταμείψει. Εκείνο που αξίζεις, εκείνο τελικά θα πάρεις", είχε πει επίσης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-cvorvzoaij7d)

Δείγμα του ότι πρόκειται για ένα παιδί που πατάει τα πόδια του γερά στη γη και δεν... πετάει. Κάτι που τον έχει βοηθήσει πολύ στο να έχει τέτοια εξελιξη.

Επίσης κάνει και ατομικές προετοιμασίες αναφορικά με τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει. Δουλεύει και εξτρά, όποτε μπορεί βελτιώνοντας τις αδυναμίες του.

Πέραν όλων όμως είναι ο χαρακτήρας του που τον έχει βοηθήσει σημαντικά. Γιατί δεν κολλάει πουθενά. Δεν τον επηρεάζει τίποτα. Είναι αφοσιωμένος στο πως θα γίνεται ολοένα και καλύτερος.