Για τέσσερα λεπτά κράτησαν τα "καρδιοχτύπια" για την Μάντσεστερ Σίτι η οποία αν και βρέθηκε να χάνει από νωρίς, με οδηγό τον "καυτό" Ντε Μπρόινε που με τα δυο γκολ που σκόραρε έφτασε τα 100 τέρματα με την "γαλάζια" φανέλα και πρωταγωνιστές τους Χάαλαντ και Λιούις, μετέτρεψε τον αγώνα με την Κρίσταλ Πάλας σε... υγιεινό περίπατο επικρατώντας με το εμφατικό 4-2 για την 31η αγωνιστική της Premier League. Οι πρωταθλητές Αγγλίας που "μάχονται" για το... στέμμα μαζι με τις Λίβερπουλ και Άρσεναλ, "σκαρφάλωσαν" προσωρινά στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 70 βαθμούς τόσους όσους έχουν και οι πρωτοπόροι "Reds" που έχουν ματς λιγότερο. Περιμένουν το αποτέλεσμα και των "κανονιέρηδων" με την Μπράιτον προκειμένου να δουν αν θα διατηρηθούν στην δεύτερη θέση ή θα "γκρεμιστούν" τρίτοι! Και η μάχη της κούπας καλά κρατεί... 


Εμφατικό πέρασμα της Μάντσεστερ Σίτι από την Κρίσταλ Πάλας με "καυτό" Ντε Μπρόινε!

Με το... καλημέρα σόκαρε την Μάντσεστερ Σίτι η Κρίσταλ Πάλας αφού μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξε λογαριασμό στο ματς με τον Ματετά ο οποίος με δεξί διαγώνιο σοκ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, έγραψε το 1-0 και αιφνιδίασε τους πρωταθλητές Αγγλίας οι οποίοι χρειάστηκαν 9 λεπτά για να φτάσουν στην ισοφάριση με καταπληκτικό σουτ του Ντε Μπρόινε ο οποίος έφερε το ματς στα ίσα (1-1) στο 13ο λεπτό.

Μάλιστα λίγο έλειψε οι "πολίτες" να κάνουν την απόλυτη ανατροπή στο 19ο λεπτό με τον Χάαλαντ όμως ο Χέντερσον του είπε... όχι σε τετ-α-τετ και γλίτωσε την ομάδα του από δεύτερο γκολ. Αν και οι φιλοξενούμενοι ασκούσαν πίεση και ήταν πιο απειλητικοί, είδαν τους γηπεδούχους να έχουν δοκάρι στο 38ο λεπτό με σουτ του Ρόδρι το οποίο για καλή τους τύχη κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ. Η Σίτι γνωρίζοντας πως δεν έχει περιθώριο για βαθμολογικές απώλειες στην "μάχη" που δίνει για τον τίτλο, μπήκε... φουριόζα στο δεύτερο μέρος και μόλις δυο λεπτά μετά τη σέντρα (47') πήρε το προβάδισμα με κοντινό σουτ του Λιούις.

Crystal Palace vs Manchester City (2-4) | All Goals & Extended Highlights |  Premier League 23/24

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, το ματς εξελισσόταν σε επιθετικό... μονόλογο της Σίτι η οποία έδειχνε αποφασισμένη να "καθαρίσει" την υπόθεση νίκη. Στο 66ο λεπτό ήταν η στιγμή του Χάαλαντ να "ξεμπουκώσει" και να επιστρέψει στα γκολ μετά από έναν μήνα, δίνοντας... αέρα τριών τερμάτων (1-3) στην ομάδα του. Η Κρίσταλ Πάλας που... παραδώθηκε στις ορέξεις των πρωταθλητών Αγγλίας, το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 86ο λεπτό με τον Εντουάρ ο οποίος με κοντινή προβολή "νίκησε" τον Ορτέγκα μέσα από την περιοχή και διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 
Χέντερσον, Γουόρντ, Άντερσεν, Λέρμα, Μουνιόθ, Γουόρτον, Χιουζ (82' Αχαμάντα), Μίτσελ (75' Κλάιν), Έζε (64' Σλουπ), Ματετά (74' Εντουάρ), Αγιού (74' Ολίσε)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Λιούις, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ (46' Ακάντζι), Ρόδρι (74' Κόβατσιτς), Μπομπ, Ντε Μπρόινε (90+2' Μπερνάρντο Σίλβα), Άλβαρες (74' Νούνες), Γκρίλις, Χάλαντ