Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε μια μεγάλη νίκη με 4-1 κόντρα στην κάκιστη (ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο) Άστον Βίλα χάρη σε χατ-τρικ του Φιλ Φόντεν (45+1', 62', 69) και ένα γκολ του Ρόδρι (11'), διατηρώντας το -2 από την Άρσεναλ η οποία κέρδισε την Λούτον και είναι στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League αλλά και φτάνοντας προσωρινά τη Λίβερπουλ που έχει να υποδεχθεί τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (4/4) κλείνοντας το πρόγραμμα της αγωνιστικής.

Τόσο ο Γκουαρδιόλα όσο και ο Έμερι προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές στις ενδεκάδες τους καθώς οι δύο ομάδες συνεχίζουν να διεκδικούν η μία το πρωτάθλημα η άλλη την τετράδα (στο -2 με ματς λιγότερο η Τότεναμ) ενώ αμφότερες κυνηγούν ευρωπαϊκή διάκριση συνεχίζοντας σε Champions League και Conference League, αντίστοιχα.

Ένα διπλό λάθος από Λουίζ και κυρίως Ζανιόλο έβαλε μπροστά στο ημίχρονο τη Μάντσεστερ Σίτι μετά το 1-1 της Άστον Βίλα 

Χωρίς να είναι ιδιαίτερα εκκωφαντική στο ξεκίνημα, η Σίτι βρήκε γκολ με τον Ρόδρι μόλις στο 10ο λεπτό. Από εκεί και πέρα όμως δεν κυριάρχησε ιδιαίτερα στον αγωνιστικό χώρο με τη Βίλα να το εκμεταλλεύεται και να ισοφαρίζει με τον Ντουράν στο 20' έπειτα από πανέμορφη αντεπίθεση. Αυτό το γκολ της ισοφάρισης, ήταν και το "ξυπνητήρι" για τους παίκτες του Γκουαρδιόλα.

Οι "Πολίτες" ανέβασαν σιγά σιγά την απόδοσή τους και ειδικά στο τελευταία τέταρτο του ημιχρόνου φλέρταραν αρκετά με το γκολ. Ο Όλσεν σταμάτησε εντυπωσιακά σε τετ α τετ τον Άλβαρεζ με τον Αργεντινό να αστοχεί ένα λεπτό αργότερα σε φθηνό φάουλ που παραχώρησε ο Ντάγκλας Λουίζ. Ο Βραζιλιάνος όμως έκανε το ίδιο λάθος στο ίδιο σημείο. Αυτή τη φορά ο Φόντεν ανέλαβε την εκτέλεση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα με τον Ζανιόλο να φέρει τεράστια ευθύνη καθώς "άνοιξε το τείχος" και η μπάλα πέρασε ανάμεσά του. Ντιν και Όλσεν σταμάτησαν εις διπλούν τον Άλβαρεζ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου με εντυπωσιακές επεμβάσεις.

Ο Φόντεν καθάρισε τη νίκη για τη Μάντσεστερ Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε να διατηρεί τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο δεύτερο ημίχρονο όμως τις επικίνδυνες φάσεις τις έκανε η Βίλα καθώς η άμυνα της ομάδας του Γκουαρδιόλα ήταν ευάλωτη στο αμυντικό τρανζίσιον. Ο Ορτέγκα έκανε δύο σπουδαίες επεμβάσεις σε διαδοχικές φάσεις στο 55' και το 56' κρατώντας την ομάδα του στο παιχνίδι. Αυτές οι αποκρούσεις αποδείχθηκαν εν τέλει καθοριστικές καθώς στο 62' ο Φόντεν εκμεταλλεύτηκε σπουδαία πάσα του Ρόδρι διπλασιάζοντας τα τέρματά του με υπέροχο πλασέ.

Το τελειωτικό χτύπημα για τους "Χωριάτες" ήρθε στο 69ο λεπτό και πάλι από τον Φιλ Φόντεν. Ο Άγγλος... τα πήρε στο κρανίο με φάουλ που δεν του δόθηκε, ανέκτησε κατευθείαν την κατοχή με το "έτσι θέλω" από τους μπλαζέ αμυντικούς του Έμερι και εξαπέλυσε έναν κεραυνό που άφησε άγαλμα τον καημένο τον Ρόμπιν Όλσεν. Το μοναδικό ερώτημα των τελευταίων λεπτών ήταν το αν ο εξαιρετικός Άλβαρεζ θα σφράγιζε την καλή του εμφάνιση με γκολ. Αυτό τελικά δεν ήρθε ποτέ και το παιχνίδι τελείωσε στο 4-1 με τον Γκόμεζ να σημαδεύει το δοκάρι στο 90+2'!

Οι ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (Π. Γκουαρδιόλα): Ορτέγκα, Λιούις, Ακάνζι, Ντίαζ, Γκβάρντιολ, Ρόδρι (75' Κόβασιτς), Μπ. Σίλβα (75' Νούνες), Φόντεν (81' Μπομπ), Γκρίλις, Ντοκού (81' Σ. Γκόμεζ), Άλβαρεζ
Άστον Βίλα (Ου. Έμερι): Όλσεν, Κόνσα, Ντ. Κάρλος, Λενγκλέ, Ντιν, Ντ. Λουίζ (63' Τσέιμπερς), Ιροεγκμπούναμ (63' Τίλεμανς), Ρότζερς, Ζανιόλο (77' Κέλιμαν), Ντιαμπί (63' Μπέιλι), Ντουράν (71' Μορένο)